Pentru Camera Deputaţilor, în colegiul 1 Râmnicu-Vâlcea Nord, candidează avocatul Traian Dobrinescu (PNL) şi fostul primar al oraşului până în 2012, Romeo Rădulescu (PDL). Rădulescu a preluat primăria după ce predecesorul său în funcţie şi, totodată, naşul său Mircia Gutău a fost trimis la închisoare pentru corupţie.
În colegiul 2 Râmnicu-Vâlcea Sud, USL îl susţine pe Constantin Rădulescu (PSD), fost jurnalist, actualmente om de afaceri. Din partea ARD, candidează Aurelian Pavelescu care a avut până acum o carieră politică tumultuoasă. În 1990 s-a înscris în PNL, iar în 1993 a devenit membru şi apoi preşedinte al unui partid obscur, Partidul Dreapta Naţională. În 2004 a devenit deputat PD, dar la scurtă vreme a plecat din partid împreună cu Cosmin Guşă şi Lavinia Şandru pentru a fonda cu aceştia Partidul Iniţiativa Naţională. Ulterior, a fost cooptat în PNŢCD de către fostul preşedinte al acestui partid, Marian Petre Miluţ. După retragerea acestuia, a preluat conducerea partidului, fiind însă puternic contestat din ţărăniştii din garda veche care sunt acum alături de Victor Ciorbea. Cele două facţiuni se judecă şi acum, fiecare parte coontestând dreptul celeilalte de a utiliza numele de PNŢCD. Partidul lui Pavelescu a intrat în Alianţa România Dreaptă, împreună cu PDL şi Forţa Civică.
În colegiul 3 Bălceşti, deputatul în exerciţiu Constantin Mazilu îşi apără mandatul în faţa lui Milorad Ion Cumpănăşoiu (ARD), fost şef de mină la Compania Naţională a Lignitului Oltenia. Mazilu a fost ales ca deputat PSD şi a atras atenţia presei când firma sa de construcţii a beneficiat de contracte încheiate cu administraţii locale conduse de colegii săi de partid. După ce Mazilu a trecut la UNPR în aprilie 2010, Mazilu a primit contracte direct de la Ministerul Economiei.
Un alt deputat, Vasile Bleotu (PSD) candidează în colegiul 4 Drăgăşani. Agenţia Naţională de Integritate susţine că Bleotu se află în stare de incompatibilitate încă din 2007 îndeplinind concomitent funcţiile de deputat şi cea de director economic la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Pesedistul a provocat un scandal de proporţii în timpul unei şedinţe a Comisiei de buget-finanţe a Camerei atunci când a spus despre preşedinta acesteia, Eugenia Barna (UNPR) că este „curvă politică”. Ce-i drept, Bleotu a activat doar în cadrul PSD. Un portret al deputatului, nereuşit altminteri, poate fi găsit într-o biserică din Drăgăşani, unde figurează drept ctitor, deşi biserica a fost ridicată cu bani de la BNR, nu cu cei personali ai lui Bleotu. Adversarul de la PDL este Ştefan Prală, care a fost cândva membru PSD.
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, candidează în colegiul 5 Brezoi. În 1994 Buican a devenit membru PNŢCD, partid pe care l-a părăsit în 2001, la scurtă vreme după ce ţărăniştii s-au trezit că au rămas în afara Parlamentului, în urma alegerilor din toamna anului 2000. Pentru a rămâne deputat, Buican trebuie să o învingă pe Iuliana Moise, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL şi fostă şefă la Registrul Auto Vâlcea.
Deputatul PSD Aurel Vlădoiu candidează în colegiul 6 Vâlcea Nord împotriva fostului primar din Horezu, Constantin Niţu (PDL). Vlădoiu a fost primar la Băile Olăneşti între 1979 şi 1989.
În colegiul 1 pentru Senat îl regăsim pe senatorul PSD Laurenţiu Florian Coca. În tinereţe, acesta a fost forbalist la echipele de Divizia A Chimia Râmnicu-Vâlcea şi Jiul Petroşani. Rivalul său este Ion Oprescu (PDL), fost şef al Direcţiei Silvice din judeţ.
Pentru colegiul 2 concurează omul de afaceri Remus Daniel Niţu (PNL) şi Laurenţiu Baranga (ARD). Tot liberalii îl propun şi pe candidatul USL din colegiul 3, profesorul universitar Marin Andrănel Cotescu. Acesta râvneşte la mandatul preşedintelui PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, aflat deja la al doilea mandat în Senat.