Primul caz îl întâlnim în colegiul 1 Fieni, pentru Camera Deputaţilor, unde candidatul USL este liberalul Vasile Horga, senator PRM în legislatura 2000-2004. Din partea ARD, candidează Alexandru Silviu Cârstea, specialist în IT. În colegiul 2 Pucioasa, o întâlnim pe Rovana Plumb (PSD), ministru al Mediului, deputat în 2004-2007 şi europarlamentar în perioada 2009-2012. Plumb a avut ocazia să se ocupe treburile colegiului încă din septembrie, când o serie de atacuri ale urşilor au pus pe jar autorităţile locale.
Deputat din 2000, Ion Stan este pus în situaţia de a-şi apăra din nou mandatul din colegiul 3 Voineşti, de data asta în faţa avocatului Sorin Davidescu (ARD). În colegiul 4 Târgovişte, candidează Ion Pârgaru, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie din Bucureşti. Actualul liberal a fost deputat PDSR în perioada 1996-2000. Candidatura sa a fost impusă organizaţiei PNL de către conducerea centrală, după ce liderul acesteia, Gabriel Grozavu, a fost înlăturat de liderii de la centru. Pârgaru va avea o misiune dificilă în faţa democrat-liberalului Florin Popescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean. În 2008 acesta a obţinut pentru PDL o victorie categorică într-un judeţ tradiţional „roşu”, însă în iunie USL şi-a luat revanşa cu vârf şi îndesat.
În colegiul 5 Moreni, USL se prezintă în faţa alegătorilor cu Stanciu Zisu (PSD) care a mai fost deputat în 1996-2000, dar din partea PRM şi într-o altă circumcripţie, Vaslui. Se va confrunta în alegeri cu Gheorghe Ivan (ARD). În 2008, deputat ales în colegiul 5 a fost ales Georgică Dumitru, din partea PDL. În iulie, înainte de votul din Parlament privind suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu, a anunţat că trece la PC. Acum candidează din nou, de data asta încercând să-i înduplece pe alegătorii din colegiul vecin, colegiul 6 Răcari. Împotriva sa, ARD l-a pregătit pe Iancu Caracota (PDL), fost prefect al judeţului.
În colegiul 7 Titu, candidează Cristian Săvoiu (PSD) şi fostul primar din Titu, Ilie Dinu (PDL). În colegiul 8 Găeşti, competiţia se anunţă interesantă întrucât se confruntă doi deputaţi în funcţie: deţinătorul mandatului Iulian Vladu (PDL) şi Carmen Moldovan (PSD). Aceasta din urmă a fost aleasă în 2008 ca deputat de Buzău, dar pesediştii buzoieni nu au mai vrut-o pe liste, imputându-i faptul că nu prea şi-a arătat faţa prin judeţ în ultimii patru ani.
Pentru Senat, judeţului Dâmboviţa i s-au alocat trei colegii. În primul, colegiul Voineşti-Pucioasa-Fieni, ARD îl susţine pe Florin Bolchiş, vicepreşedinte la nivel naţional al Forţei Civice. Adversarul său cel mai redutabil este Leonardo Badea (PSD), decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii „Valahia” din Târgovişte. Curioşii pot găsi pe blogul lui Badea o postare din august foarte pitorească, o mostră de „metafizică” de economist din calea-afară de hazlie. „La început a fost cuvântul spus, apoi cuvântul simţit pentru ca, la sfârşit, să rămână doar cuvântul nespus, răstignit pe istoria neputinţelor zilnice. Astfel, mintea umană, înrobită de prea multă comunicare prin imagini, să nu mai poate înţelege comunicarea prin simboluri şi să nu se observe falsul care se ascunde în spatele încercărilor de a transmite imagini ! De cele mai multe ori, zgomotul cotidian determină să rămână multe cuvinte nespuse prin forma de supremă de înţelepciune-tăcerea!”, scrie gânditorul de la Dâmboviţa. Este urmărit dacă şi în campania electorală Badea va proba „forma supremă de înţelepciune”. O răsfoire prin blogul lui Badea va oferi ocazia filosofilor amatori să dea de panseuri din Descartes, Wittgenstein sau Sartre.
În colegiul 2 Târgovişte-Moreni, candidează din partea USL fostul director al cotidianului „Ziua”, Sorin Roşca Stănescu (PNL). Cunoscut în presă sub numele de „Naşul”, Stănescu a fost colaborator al Securităţii pentru care a semnat note informative din 1973 cu numele „Deleanu”. În 2009, a fost implicat într-un scandal de presă după ce au apărut înregistrări din care reieşea că l-ar fi şantajat pe şeful de atunci al ANI, Cătălin Macovei, pentru ca acesta să-i ofere informaţii compromiţătoare despre lideri ai PDL precum Radu Berceanu şi Adriean Videanu. Adversarul său de la PDL este Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, ales deputat de Neamţ în vara anului 2011, pe locul rămas vacant după decesul lui Victor Surdu.
Gigel-Valentin Calcan vrea să-şi păstreze mandatul de senator în colegiul 3 Răcari-Titu. În schimb, Calcan are probleme în a rămâne prea mult timp într-un singur partid. În 2000-2004 a fost deputat PDSR. În 2006, profitând de „schisma” dintre liberalii lui Tăriceanu şi cei ai lui Stolojan, Calcan a devenit membru fondator al PLD şi, în urma fuziunii cu PD, membru al PDL a cărei organizaţie din Dâmboviţa a condus-o. Din partea acestui partid, a fost ales ca senator în 2008, dar a revenit în rândurile social-democraţilor în iulie, în zilele ce au premers suspendării din funcţie a lui Băsescu. Ca adversar în colegiu din partea ARD îl are pe Ovidiu Isăilă.