Alegeri parlamentare 2012. Candidaţii din Mehedinţi şi dosarele din Justiţie

Două treimi dintre parlamentarii Mehedinţiului vor candida în decembrie pentru noi mandate în legislativ. Printre aceştia se numără prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară care va da colegiul de senator pe unul de deputat, fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu şi secretarul de stat Rodin Traicu. Alegerile din Mehedinţi au loc în contextul în care 34 de primari PDL s-au dezis în bloc de partid, anunţând că vor susţine USL, fapt ce va cântări în lupta celor două tabere politice.
Romania TV
23 nov. 2012, 21:08
Alegeri parlamentare 2012. Candidaţii din Mehedinţi şi dosarele din Justiţie

În colegiul 1, pentru Camera Deputaţilor, prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară, ales senator la precedentele alegeri, îl va întâlni pe secretarul  de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu. Tot în colegiul 1, PPDD îl propune pe consilierul judeţean Ionuţ Buculeasa.  

Pe lângă acuzaţiile politice cu privire la contractele cu statul de care ar fi beneficiat direct sau indirect, lui Mihai Stănişoară i-au fost aduse şi acuzaţii oficiale. Actualul lider al PDL a fost acuzat în urmă cu şase ani că din postura de preşedinte al Comisiei pentru Monitorizarea Activităţii SRI ar fi încercat să stopeze o anchetă a Ministerului de Interne care avea drept scop elucidarea condiţiilor în care a fost demisă din funcţie directoarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

Candidat din partea PSD, Traicu a fost angajatul controversatului om de afaceri ovidiu Tender, de al cărui nume se leagă mai multe dosare penale şi chiar o arestare, în 2005, pentru devalizarea rafinăriei RAFO. 

Cunoscut pentru discursurile lungi susţinute în momentele cheie ale dezbaterilor din plen, senatorul PSD Petre Daea va candida pentru al treilea mandat de parlamentar, de această dată ca deputat în colegiul numărul 2. Aici, social-democratul se va confrunta cu reprezentanta PDL Doiniţa Chircu. Prezenţă mai discretă în Parlament, Chircu a ieşit în evidenţă cu ocazia referendumului pentru demiterea preşedintelui Băsescu, fiind amendată cu 1000 de lei pentru că a semnalat la 112 o falsă tentativă de fraudă. PPDD va fi reprezentat în colegiul 2 de Alexe Virgil.

În colegiul 3, propunerea PNL este Viorel Palaşcă, fost prefect, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, fost secretar de stat şi secretar general al Ministerului Economiei. De numele lui Palaşcă se leagă şi dosarul de subminare a economiei naţionale în afacerea InetrAgro. Contracandidatul lui Viorel palaşcă este reprezentantul Forţei Civice, Constantin Popescu Babeanu, în timp ce Şerban Ilie va candida din partea PPDD.  

În colegiul 4, USL participă la alegeri cu social-democratul Marius Manolache, ARD cu vicepreşedintele PDL Mehedinţi Andi Nodiţ, iar PPDD cu Constantin Rădoi.

Pentru Senat, USL îl propune în colegiul 1 pe fostul consilier al lui Ion Iliescu, Şerban Nicolae. Fost secretar de stat în Guvernul PSD-PDL, Şerban Nicolae i-a reprezentat în instanţă, ca avocat, pe senatorul PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi pe unii dintre membrii lotului Moraviţa, trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie şi contrabandă. Nici ARD nu vine însă cu un personaj tocmai lipsit de controverse. Preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Balu, care va candida pentru un post de deputat din partea PDL, a fost acuzat de presa locală că şi-ar fi abonat familia la contracte pe bani publici. Numele şefului CJ a apărut şi în presa centrală atunci când şoferul acestuia a accidentat mortal un pieton în Drobeta Turnu Severin.

În colegiul 2, liberalul Tudor Chiuariu va candida împotriva fostului prefect numit de PDL, Ion Mîţu şi împotriva pepededistului Gheorghe Haneş. Fost ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu a fost cercetat de DNA în dosarul „Poşta Română”. Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), deputatul a fost acuzat, împreună cu un alt fost ministru, Zsolt Nagy, de abuz în serviciu pentru că ar fi avizat şi participat la trecerea unui imobil din centrul Capitalei din proprietatea Poştei Române în proprietate privată, pe baza unor acte false. Terenul a fost subevaluat intenţionat de conducerea Poştei cu 3,6 milioane de euro sub preţul real, potrivit DNA, şi apoi a fost trecut în proprietate privată prin Hotărâre de Guvern.

 

 

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!