În colegiul 1, pentru Camera Deputaţilor, USL îl propune pe secretarul de stat în Ministerul Mediului, Emil Moţ, acesta avându-i contracandidaţi pe reprezentantul ARD Bogdan Dan Apostoliceanu şi pe Ion Zăuleţ, propunerea PPDD.
Fostul prim-vicepreşedintel al PDL Olt şi preşedinte al PDL Slatina, democrat-liberalul ales deputat în urmă cu patru ani, Daniel Bărbulescu, se va prezenta de această dată în faţa electoratului drept candidat PSD. Bărbulescu va candida în colegiul 2 împotriva lui Cătălin Marius Uşurelu (ARD), directorul executiv al Companiei de Apă Oltul Slatina şi totodată ginerele preşedintelui PC Olt, Paul Dobrescu. În acelaşi colegiu, PPDD îl propune pe Constantin Nedelea.
Actualul deputat PSD Florin Iordache a reuşit să se impună drept candidat USL pentru încă un mandat în ciuda conflictului pe care l-a avut cu colegii din organizaţia judeţeană. Iordache a prins un loc pe liste la intervenţia lui Victor Ponta care l-a desemnat pe deputatul social-democrat drept candidat oficial în colegiul 3. Pentru a obţine încă un mandat de parlamentar, Florin Iordache va trebui să o înfrângă pe Ana Anghel, viceprimarul Slatinei, care va candida din partea ARD. PPDD va fi reprezentat în acest colegiu de către consilierul judeţean Cătălin Victor Trifu.
În colegiul 4, USL îl aruncă în lupta electorală pe subprefectul Virgil Delureanu, ARD pe Gheorghe Ştefan, democrat-liberalul care a candidat fără succes la primăria Balş, iar PPDD pe Jenel Copilău, în timp ce în colegiul 5 consilierul judeţean şi unul dintre cei mai înstăriţi candidaţi ai Oltului, Dan Ciocan, va candida din partea USL împotriva omului de afaceri Cristian Dan Cîrciu, care va participa al alegeri sub sigla PNŢCD. PPDD îl propune în colegiul 5 pe Dumitru Niculescu.
În colegiul 6 confruntarea politică va avea loc între actualul deputat PNL Gigel Ştirbu şi preşedintele PDL Olt, consilierul judeţean Siminică Mirea. candidatul propus de PPDD în colegiul 6 este Gheorghe Bondoc.
Din punctul de vedere al legăturilor de familie, candidatul USL din colegiul 7 pare să aibă cea mai uşoară misiune. Pesedistul Alexandru Stănescu este fratele preşedintelui Consiliului Judeţean, Paul Stănescu şi fiul primarului uneia dintre comunele aflate în raza colegiului său. Stănescu îi va avea dept contracandidaţi pe Sorin Alin Ciucu (ARD) şi pe Adam Luminiţa Pachel (PPDD).
Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, şi-a propus să renunţe la şefia urbei pentru a obţine un mandat de senator. După ce, în primăvară, a demisionat de la primăria municipiului o dată cu părăsirea PDL, Vâlcov a obţinut încă un mandat la şefia Slatinei câteva luni mai târziu, de această dată din partea PSD. În decembrie, acesta se va prezenta din nou în faţa alegătorilor în colegiul 1 al Senatului, avându-i contracandidaţi pe Carol Emil Kovacs (ARD) şi pe Marian Florescu (PPDD).
Senatorul Mihai Niţă, ales în urmă cu patru ani pe listele PDL a urmat exemplul şefului său de partid Darius Vâlcov. După ce a demisionat din partid, Niţă candidează din partea PSD în colegiul 2, acolo unde îi va întâlni pe democrat-liberala Alina Margareta Stăncescu şi pe reprezentantul PPDD, Teiu Păunescu.
Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova va candida pentru un nou mandat de senator în colegiul 3. Pesedistul Şova a fost acuzat de o parte a presei că ar fi obţinut prin intermediul unei firme de avocatură peste 7 milioane de euro din afaceri su statul. În primăvara acestui an, Şova a trecut printr-un scandal mediatic după ce a fost acuzat că ar fi negat Holocaustul. Pentru afirmaţiile sale, ministrul s-a ales şi cu o plângere penală. Contracandidaţii lui Şova sunt Adrian Marian Căpăţână, din partea ARD şi Mircea Vântu (PPDD).