În colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor USL va fi reprezentată de către fostul manager al Spitalului Judeţean Tulcea, Neviser Zaharcu. După ce a demisionat din funcţia de consilier judeţean, Zaharcu intră în lupta electorală contra lui Vasile Gudu. Fost prefect de Tulcea şi şef al Direcţiei Agricole a judeţului, Gudu va fi folosit de PDL în campania electorală, acesta candidând sub sigla ARD. Reprezentantul PPDD în colegiul 1 este Constantin Nicolae Haţeganu.
După ce, în primăvară, a demisionat din PDL, motivând o ceartă cu liderul filialei, Victor Tarhon, deputatul Marian Avram se regăseşte acum pe listele colegiului 2 cu o candidatură din partea USL. Pentru a-şi reînnoi mandatul, Avram va trebui să-l învingă pe cel care a câştigat colegiul în urmă cu patru ani: democrat-liberalul Mihai Stroe . Tot în colegiul 2 candidează şi Liviu Codarlă, reprezentant al PPDD.
Liderul PNL Tulcea, Octavian Marius Popa, va candida pentru încă un fotoliu de deputat în acelaşi colegiu pe care l-a câştigat şi la precedentele alegeri parlamentare. Popa a intrat în atenţia presei centrale cu ocazia alegerilor locale, când i-a acuzat pe partenerii săi din USL că ar fi colaborat cu pedeliştii pentru numirea unor viceprimari. Acesta declara la acea dată că orice colaborare cu PSD este „întreruptă”. Contracandidata şefului PNL Tulcea este un personaj care a atras la rându-i atenţia presei. După ce în primă fază a fost respinsă de „Comisia Macovei” din cauza suspiciunilor cu privire la unele afaceri pe care le-a derulat împreună cu soţul său, Anişoara Radu a reuşit să prindă până la urmă un loc pe listele ARD. Episodul concesionării unui teren prin încredinţare directă din partea CJ către soţul său pe vremea când aceasta deţinea funcţia de consilier judeţean nu este singurul în care Anişoara Radu a fost implicată. Pe vremea când era preşedintă la Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea, aceasta a trebuit să facă faţă unui control al Curţii de Conturi existând suspiciuni că CAS Tulcea ar fi suportat o parte din costurile unei operaţii estetice pe care şi-ar fi făcut-o fiica sa, Alina. Tot în colegiul 3 candidează şi Silviu Marinescu, înscris pe listele PPDD.
În colegiul 4, USL îl propune pe Marian Bălan, care se va confrunta cu doi consilieri judeţeni: Lucian Daniel (ARD) şi cu Cosmin-Călin Boiangiu (PPDD).
Candidaţii pentru Senat
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Octavian Motoc, intră în cursa electorală, candidând din partea USL pentru Senat. Motoc îl întâlneşte pe câştigătorul din urmă cu patru ani al colegiului 1, senatorul democrat-liberal Ion Bara şi pe candidatul PPDD Virgul Anastasiu.
În colegiul 2 candidează un alt personaj cu greutate în judeţ. Senatorul Trifon Belacurencu va reprezenta USL împotriva candidatului Forţei Civice, Simion Laurenţiu Cornel, aflat la cel de-al treilea partid după ce a fost pe rând membru PNŢCD, PDL şi FC şi a preşedintelui PPDD Tulcea, Stelian Găvruş. Fost subprefect al Tulcei, Belacurencu a fost acuzat de ANI că s-a aflat în incompatibilitate în primii trei ani de mandat de senator deoarece, pe lângă funcţia de parlamentar, mai era şi administrator în firma sa Dobrogea Gaz SRL. Cazul se află pe rol la Curtea de Apel Constanţa.