ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Candidaţii aflaţi pe primul loc pe listele partidelor au răspuns la două întrebări adresate de cititorii RomaniaTV.net.
Acestea sunt:
–Cum veţi ajuta familiile tinere pentru a le facilita accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea unei afaceri?
–Cum aveţi de gând să acţionaţi, la nivelul Parlamentului European, pentru a proteja România de o eventuală criza a gazelor, determinată de Rusia?
Citiţi aici mai multe despre ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Europarlamentarul Iuliu Winkler, numărul unu pe lista UDMR, a oferit următoarele răspunsuri:
1. În mandatul anterior în Parlamentul European am participat la crearea unor instrumente europene extreme de valoroase pentru tineri și implicit pentru familiile tinere, cum este „Erasmus pentru tinerii întreprinzători”. Acesta este un program prin care UE finanțează stagii de câte șase luni într-un alt stat membru al UE pentru tinerii care doresc să dobândească experiență într-un anumit tip de afacere.
Mi se pare foarte important și noul instrument din noua PAC prin care se acordă sprijin financiar pentru deschiderea unei afaceri cu profil neagricol în mediul rural, de la agroturism până la unele întreprinderi sau afaceri în mica industrie și în servicii. Demn de menționat, tot la acest capitol, sunt și plățile complementare suplimentare care sunt acordate prin noua PAC pentru fermierii tineri de până la 40 de ani.
Apoi, mai sunt programele care acordă asistență pentru strat-up-uri pentru firmele care se înființează în incubatoare de afaceri, dar și pentru stimularea antreprenoriatului în rândul femeilor. Aceste măsuri fac parte din programul COSME la a cărei elaborare am participat.
Îmi propun ca în mandatul următor să continui acest gen de acțiuni și să mă implic în susținerea tinerilor și implicit a familiilor tinere pentru a-și dezvolta spiritul antreprenorial, dar și pentru a sprijini IMM-urile.
2. Subiectul este extreme de amplu. Ar necesita o abordare, cel puțin, în cadrul unei conferințe de specialitate. Pentru a formula un răspuns succint, atunci reiterez ideea pe care o susțin de multă vreme cu privire la necesitatea elaborării și punerii în practică a unei politici energetice comune la nivelul UE. O asemenea decizie este, evident, un pas înainte pe drumul creării unei adevărate uniuni politice, este un pas necesar pentru a putea contracara la nivelul întregii UE actuala politică a Federaței Ruse – divide et impera – aplicată prin intermediul celui mai eficient instrument de politică economică și comercială, dar și de politică externă și diplomație, referindu-mă aici la Gazprom.
Dacă este să ne referim strict la România, atunci securitatea energetică a țării noastre presupune printre altele finalizarea unei strategii energetice, luarea unei decizii pe termen lung referitoare la mix-ul energetic, continuarea investițiilor în domeniul interconectării în ceea ce privește rețelele de transport al energiei electrice, dar și de transport al hidrocarburilor, sporirea capacităților de stocare a gazelor naturale, dar și alte măsuri necesare pentru ca România să devină un actor principal al pieței energetice regionale în centrul și estul Europei.
CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. România TV va prezenta duminică EXIT-POLL-UL CSCI