Gabriela Firea a votat a votat duminică, la alegerile parlamentare, cu gândul că noul parlament va impune Guvernului să respecte legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte pensiile şi alocaţiile pentru copii.
„Am votat cu gandul la o majoritate parlamentară care sa poata aduce românilor o formula guvernamentala care sa aiba solutii pentru toti romani, care sa nu mai arunce povara pandemiei pe cetateni, sa redeschida scolile, biasericile, teatrele, respectand masurile sanitare. Am votat cu gandul ca noul parlament va imupune guvern sa respecte legislaţia în vigoare privind pensiile si alocatiiile pentru copii. Am votat si pentru bucurestenii mei dragi, am votat pentru siguranta unui trai mai bun.
Nu sunt interesată de imunitatea parlamentară. Aceasta este o poveste, pentru că atunci când există solicitări din partea instituţiilor statului, Parlamentul a votat imediat ridicarea imunităţii. Nu am de ce să mă tem, am fost un om corect la primărie şi voi fi la fel şi în Parlament. Să nu uităm că înainte de a fi primar am mai fost senator o dată. Nu merg pentru imunitate în Parlament, merg pentru oameni. Nu am de ce să mă tem. Decât dacă forţe obscure vor fabrica lucruri de acest gen, dar şi atunci vor fi dovedite imediat ca false.
Sunt un om optimist si sper ca de data asta să fie mai bine. Din cauza unor situaţii care au fost data trecută acum suntem foarte vigilenţi.”, a spus Gabriela Firea la ieşirea de la vot.
Gabriela Firea este primul politician care a votat încă de la prima oră a dimineaţii, la fel ca la alegerile locale din luna septembrie.
„Votez mereu cu gandul la oameni. Politicienii au aceasta datorie. Eu nu o simt doar ca pe o datorie, este chiar motivul pentru care am intrat in politica. Ce se intampla acum in tara, cu un guvern liberal si un presedinte partizan, implicat brutal in campania electorala, nu poate fi tolerat.
Au mintit. Au inselat increderea oamenilor. I-au saracit. I-au umilit. Au dat vina pe bolnavi. Au gestionat dezastruos criza Covid refuzand cea mai eficienta solutie: testarea. Au inchis scoli, biserici, teatre, piete, industria Horeca. Au vrut alegeri in plina criza sanitara. Sa votam, asadar pentru un guvern competent si cu grija fata de fiecare român”, transmite Gabriela Firea pe Facebook.
Secţiile de votare din ţară s-au deschis duminică la ora 7:00. Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi la urne pentru a decide cine îi va reprezenta în Parlament, în următorii patru ani. În ţară sunt organizate 18.802 secţii de votare, peste 1.200 în Bucureşti.
Votarea în ţară se desfăşoară într-o singură zi – duminică, de la ora 7,00 până la 21,00.
La ora 21,00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului de vot. Alegătorii care, la ora 21,00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara acestui sediu pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23,59, aceştia primind bonuri de ordine cu ştampila de control a secţiei de votare.
În străinătate, se votează pe parcursul a două zile – sâmbătă şi duminică, fiind organizate peste 700 de secţii.
Senatorii şi deputaţii sunt aleşi prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale, pentru un mandat de patru ani.