Alegeri parlamentare 2024: Adrian Câciu deschide lista PSD la Camera Deputaților în județul Dolj

PSD Dolj a depus lista candidaturilor la alegerile parlamentare: Ministrul Investiţiilor, Adrian Câciu, deschide lista la Camera Deputaţilor, iar deputata Alexandra Presură, la Senat
Filip Stan
13 oct. 2024, 07:57
Alegeri parlamentare 2024: Adrian Câciu deschide lista PSD la Camera Deputaților în județul Dolj

Alegeri parlamentare 2024: PSD Dolj a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral, lista candidaturilor la alegerile parlamentare, în care ministrul Investiţiilor, Adrian Câciu, deschide lista la Camera Deputaţilor, iar deputata Alexandra Presură, la Senat. PSD Dolj a depus un număr de 55.000 de semnături de susţinere.

Lista PSD Dolj este deschisă de Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, la Camera Deputaţilor şi de deputata Alexandra Presură, la Senat.

”Alături de colegii mei din Partidul Social Democrat Dolj, am depus oficial dosarele de candidatură pentru Parlamentul României. Fac parte dintr-o echipă tânără, valoroasă şi axată spre performanţă, iar proiectele noastre vin în sprijinul real al oamenilor”, a scris Câciu pe Facebook.

Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, explicații despre cererea de plată numărul trei din PNRR: ”O să avem o plată parțială, cum am avut și la cererea numărul doi. Nu se pierde niciun ban”

Ministrul arată că ”este o asumare de responsabilitate pentru el să reprezinte această comunitate.

”Vă asigur că o voi face cu onestitate. Le urez mult succes tuturor colegilor mei din PSD care s-au înscris în competiţia pentru Camera Deputaţilor şi Senat!”, mai spune Adrian Câciu.

”Astăzi, 12 octombrie, candidaţii organizaţiei judeţene a PSD Dolj la alegerile pentru Parlamentul României şi-au depus dosarele de candidatură la sediul Biroului Electoral Judeţean Dolj. De asemenea, PSD Dolj a depus un număr de 55.000 de semnături de susţinere. Le urăm succes colegilor noştri la alegerile din 1 decembrie 2024 si suntem convinsi ca in noul legislativ se vor lupta pentru marile proiecte de dezvoltare a judeţului Dolj!”, a transmis şi PSD Dolj.

Calendar alegeri parlamentare 2024. Când începe campania electorală și până când se pot înscrie partidele

Calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 2024, desfăşurate la data de 1 decembrie, a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 1.034 din 21 august 2024.

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Citește și: Adrian Câciu îl desființează pe Nicolae Ciucă, după scandalul din coaliția de guvernare: „Păi numai pe TikTok este domnul Ciucă”

Alegerile parlamentare din România se desfăşoară la 1 decembrie 2024, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 şi a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024 şi în baza Hotărârii de Guvern nr. 755 din 4 iulie 2024 privind stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024.

Data limită a înscrierilor
Până la data de 7 septembrie 2024, Autoritatea Electorală Permanentă a putut să comunice Biroului Electoral Central numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral şi numărul de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional, precum şi în fiecare circumscripţie electorală. Până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale.

Alegătorii cu domiciliul în ţară şi cu reşedinţa în străinătate, precum şi cei cu domiciliul în străinătate, pot să se înregistreze în Registrul electoral cu adresa din străinătate cu opţiunea pentru votul la secţia de votare până la data de 16 septembrie. Înscrierea se poate face online, pe site-ul votstrainatate.ro.

Termenul limită până la care partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pot depune listele de candidaţi este de 2 octombrie. De asemenea, până la 4 octombrie, Biroul Electoral Central se pronunţă, prin decizii, în sensul admiterii sau respingerii candidaturilor.

Alegătorii cu domiciliul în ţară şi cu reşedinţa în străinătate, precum şi cei cu domiciliul în străinătate se pot înregistra în Registrul electoral cu adresa din străinătate cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă până la 17 octombrie. Înscrierea se face online pe site-ul online, pe site-ul votstrainatate.ro. Tot până la 17 octombrie, competitorii electorali pot depune listele de candidaţi şi candidaturile independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

19 octombrie este data până la care Birourile electorale de circumscripţie admit sau resping candidaturile pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţiile electorale din ţară.

Până în 22 octombrie, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri trebuie să stabilească şi să depună semnele electorale la Biroul Electoral Central (BEC). Urmează ca BEC să le înregistreze sau să le respingă până la data de 26 octombrie.

În 28 octombrie, Birourile electorale de circumscripţie constată rămânerea definitivă a candidaturilor pentru circumscripţiile electorale din ţară.

La 30 octombrie, preşedintele biroului electoral de circumscripţie stabileşte, prin tragere la sorţi, ordinea în care se tipăresc numele candidaţilor pe buletinul de vot în circumscripţiile electorale din ţară.

Până la 1 noiembrie, Biroul Electoral Central trebuie să aducă la cunoştinţa publicului semnele electorale, în timp ce primarii, cu ajutorul prefecţilor, aduc la cunoştinţa publică delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare şi a sediilor acestora.

Tot până la 1 noiembrie, primarii stabilesc şi asigură locurile speciale pentru afişajul electoral.

Când începe campania electorală
Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00.

Până la 16 noiembrie, Regia Autonomă „Monitorul Oficial” imprimă buletinele de vot, compania Naţională „Imprimeria Naţională” – S.A trebuie să confecţioneze timbrele autocolante, iar Regia Autonomă „Monetăria Statului” confecţionează ştampilele cu menţiunea „VOTAT”.

Până la 21 noiembrie, primarii au obligaţia de a pune la dispoziţia partidelor politice, a alianţelor politice, a alianţelor electorale şi a organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor a unui extras din Registrul electoral, cuprinzând alegătorii din respectiva unitate administrativ-teritorială, respectiv numele, prenumele, data naşterii şi domiciliul, precum şi secţia de votare la care au fost arondaţi, pe suport electronic sau hârtie.

Cu maximum 3 zile înaintea datei votării, adică până la 28 noiembrie 2024, ora 24.00, are loc depunerea sau livrarea plicurilor exterioare conţinând documentele de vot, prin corespondenţă, la sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă.

Cu o zi înainte de alegeri, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară au obligaţia de a afişa la loc vizibil, la sediul secţiei de votare, câte două exemplare din buletinele de vot, vizate şi anulate de preşedintele biroului electoral de circumscripţie.

Când începe votarea în străinătate
La 30 noiembrie 2024, ora locală 7.00, începe prima zi de votare în străinătate. Votarea în străinătate are loc până la 1 decembrie, ora 21.00.

La 1 decembrie, ora 7.00, începe votarea în ţară.

Alegătorii români din ţară şi din străinătate, care la 1 decembrie, ora 21.00, se află la la sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care la ora 21.00 se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot continua votarea până la ora 23.59.

 

DailyBusiness
700 lei virați pe card: Elevii primesc sumele din 20 noiembrie!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Fabrica din România care a dat lovitura și vinde pe bandă rulantă. Are 1951 de angajați și e prima în țară la un produs adorat de români
Capital.ro
Retragere numerar. Schimbare la bancomate. Se aplică la toate ATM-urile
Playtech.ro
Catedrala, Mântuirii și Neamului – cuvintele românilor din maghiară. Ce trebuie să știi despre...
DailyBusiness
România își susține poziția pentru Schengen: Ministrul Predoiu nu cedează!
Adevarul
Cât de des trebuie să spălăm cearșafurile? Explicațiile specialiștilor și riscurile la care ne putem supune
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Noua autostradă din România. Legătură cheie pe axa est-vest
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
E mega-scandal în familia lui Liviu Dragnea! Ce a putut să-i facă Juniorul e strigător la cer! I-a ”șutit” mobila și l-a lăsat fără
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul verifică banii românilor. Vei primi notificare dacă ai peste această sumă în cont
StirileBZI
Se dau 1.000 de euro pe lună, din 2025! Cine primește noul sprijin financiar
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Incendiu de proporții la o hală de deșeuri reciclabile din Țuțora, județul Iași
MediaFlux
CÂȚI ANI de MUNCĂ ÎȚI TREBUIE! PENTRU o PENSIE DECENTĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Dispare cea mai frumoasă parte a caroseriei automobilelor. Maşinile electrice nu mai au ceva asemănător