ALEGERI PARLAMENTARE. Partidul lui Nicuşor Dan a strâns doar 10% din semnăturile pentru alegerile parlamentare: „Situaţia este critică”

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Partidul condus de Nicuşor Dan, Uniunea Salvaţi România (USR), a strâns doar 20.000 de semnături, adică doar 10% din necesar pentru a intra în Parlament. "Situaţia este critică", apreciază lideurl formaţiunii politice care anunţa anterior că ar dori să obţină 10 procente din locurile de parlamentari. 
Cristina Macuc
26 sept. 2016, 13:37
ALEGERI PARLAMENTARE. Partidul lui Nicuşor Dan a strâns doar 10% din semnăturile pentru alegerile parlamentare:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. „V-o spun foarte direct: situația semnăturilor este critică. Ne trebuie 200.000 de semnături și avem abia 20.000 azi. Și doar o lună încă de strâns semnături. Suntem pe pagina aceasta de Facebook 120.000 de oameni. Vă rog să facem cu toții un efort azi, mâine și poimâine o jumătate de oră: descărcați un formular (aici formular și ghid de completare: https://semneaza.usr.ro/), mergeți doar la 3-4 colegi sau persoane din familie, trimiteți formularul prin poștă, astfel încât vineri să putem să facem o statistică și să putem să avansăm cu câteva zeci de mii de semnături”, a scris pe pagina personală de Faceboo, Nicuşor Dan. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat că va amplasa, luni, în Piaţa Universităţii, un prim cort în vederea strângerii semnăturilor pentru participarea la alegerile parlamentare, după ce a aşteptat 30 de zile o autorizaţie din partea Primăriei Capitalei, dar solicitarea a rămas fără răspuns. Detalii, aici. 

CITEŞTE ŞI Nicuşor Dan a instalat corturile de campanie, fără autorizaţia Primăriei Capitalei VIDEO

În urmă cu o lună, pe 26 august, am făcut o cerere la Primăria Capitalei. În primăvară am făcut aceeaşi cerere, ni s-a răspuns în 15 zile şi am început să amplasăm corturile. Acum au trecut deja 30 de zile, nu ni s-a dat niciun răspuns, am tot fost trimişi de la o direcţie la alta a Primăriei Capitalei. Deja a trecut jumătate din termenul de strângere a semnăturilor şi există o interpretare a legii acordului tacit care spune că atunci când ceri ceva unei autorităţi, ea nu-ţi răspunde în termen de 30 de zile, consideri că ţi-a soluţionat în mod pozitiv, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. În replică, Primăria Capitalei susţine că autorizaţiile pentru corturile de campanie sunt eliberate de primăriile de sector. 

„Având în vedere că cererile adresate de partidele politice parlamentare şi neparlamentare la PMB au, în fapt, caracter electoral şi nu se încadrează  în prevederile legii 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, necesitând doar ocuparea temporară a domeniului public, primăriile de sector sunt abilitate să elibereze avizele pentru amplasarea corturilor atât pentru strângere de semnături, cât şi pentru cele din campania electorală. Competenţa privind activităţile electorale, în conformitate cu legea electorală, revine primăriilor de sector.
Primăriile de sector vor stabili, aşadar, locurile cele mai potrivite pentru amplasarea acestor corturi astfel încât să nu fie afectată circulaţia pietonilor şi nici estetica urbanistică a zonei. Primăriile de sector vor lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul neîngrădit al tuturor formaţiunilor politice şi al candidaţilor independenţi pentru strângerea de semnături necesare înscrierii în cursa pentru alegerile parlamentare”, a precizat Primăria Municipiului Bucureşti. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Încă de la înfiinţarea partidului, Nicuşor Dan a precizat că obiectivul USR este să obţină 10% din locurile din Parlament. Uniunea Salvaţi România va anunţa până pe 20 octombrie ce miniştri din Guvernul Cioloş vor candida pe listele USR la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat. Update
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Virgil Popescu: Nu Există Risc de Blackout în România
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'