ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Primele NEÎNŢELEGERI legate de VOT. Cum pot vota pacienţii din spitale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. La doar câteva minute de la deschiderea secţiilor de votare au apărut şi primele neînţelegeri. Directorii de spitale au trimis către Birourile Electorale liste cu pacienţii internaţi care doresc să voteze. Oficialii de la BEC au spus că nu directorii, ci pacienţii sunt cei care trebuie să facă cererile.
Iulian Tudor
02 nov. 2014, 05:55
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Primele NEÎNŢELEGERI legate de VOT. Cum pot vota pacienţii din spitale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. O decizie a Biroului Electoral Central a fost interpretată greşit de mai mulţi directori de spitale, potrivit reprezentanţilor BEC.

Directorii de la spitalele din ţară au trimis liste cu sute de pacienţi pentru care au cerut urna mobilă, potrivit România TV. Aceste solicitări i-au speriat pe preşedinţii secţiilor de vot, pentru că, au spus ei, s-ar bloca secţiile de votare în cazul în care ar trebui ca întreaga zi, urna mobilă să fie pe teren cu cel puţin doi dintre membrii secţiei.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ZIUA VOTULUI. Românii aleg astăzi preşedintele. Secţiile de votare s-au deschis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Biroul Electoral Central a trimis o nouă adresă, prin care a explicat faptul că fiecare pacient care vrea să voteze va trimite individual această solicitare către Biroul Electoral de care aparţine.

„Luând în considerare prevederile art. 45 din Legea 370/2004 pentru alegerea Președintelui României și ținând seama de prevederile Deciziei nr. 109D/31.10.2014, Biroul Electoral Central precizează: cererile pentru urna specială sunt formulate personal de alegători. Președinții secțiilor de votare au obligația legală de a aproba doar acele cereri ce sunt formulate conform prevederilor stipulate în Legea 370/2004.

Cererile pentru urna specială formulate de personalul medical sau de către conducerea instituțiilor în care se află internați alegători, în numele acestora, nu respectă prevederile legale„, se arată în comunicatul BEC.

Citeşte şi: Preşedintele unei secţii de votare, cercetat după ce a pierdut ştampila

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Alegătorii vor vota la secţia de votare la care sunt arondaţi, potrivit domiciliului. Cei care sunt în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare, pe listele suplimentare, fiind înscrişi de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare într-un tabel separat. Aceştia trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere când se prezintă la urne, prin care îşi asumă că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cei 14 candidaţi care au intrat în cursa prezidenţială sunt, în ordinea în care vor apărea pe buletinul de vot: Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu (PPDD), Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), William Brînză (PER), Elena Udrea (PMP), Mircea Amariţei (Prodemo), Teodor Meleşcanu independent), Gheorghe Funar (independent), Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), Călin Popescu Tăriceanu (independent) şi Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Potrivit sondajelor de opinie, Victor Ponta şi Klaus Iohannis vor intra în turul al doilea al alegerilor, care va avea loc pe 16 noiembrie. Turul al doilea de scrutin este organizat în condiţiile în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Procesele verbale din Vaslui întocmite cu „alegeri pentru Parlamentul European”

Astfel se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur, şi este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

Citeşte şi ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Clasamentul în sondaje înainte de primul tur. Cum a fost în 2000, 2004 şi 2009

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Biroul Electoral Central (BEC) va comunica, pe parcursul zilei de duminică, prezența la vot la alegerile prezidențiale la orele 11.30, 14.30, 17.30, 20.30 și 22.30.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC a mai stabilit că orele la care va fi comunicată prezența la vot în secțiile din străinătate la alegerile prezidențiale sunt 15.00, 21.00 din ziua votării și 1.00 și 9.00 — din ziua următoare zilei votării. 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014EXIT-POLL-URI. La ora 21.00, la închiderea vor fi difuzate primele rezultate ale EXIT-POLL-urilor.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Județul din România, influențat de diverse culturi și civilizații, cu multe obiective turistice și peisaje naturale frumoase. Are un palat în stil secesionist și o cetate superbă
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Zelenski şi-a anunţat demisia! Renunţă la postul de preşedinte fără părere de rău. Avertisment pentru NATO
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Angajații care vor da teste scrise. Își pot pierde posturile
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Derapajul halucinant al unui medic din Râmnicu Vâlcea, la adresa pacienților: „O grămadă de țărani cocliți și analfabeți”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Ploieștiul cere instituirea stării de alertă din cauza crizei gunoiului
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!