ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Recomandarea lui Mark Gitenstein pentru candidaţii la Preşedinţie

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Mark Gitenstein, susţine că toţi candidaţii la Preşedinţie trebuie să adopte concluziile menţionate în raportul 'România, la punct de răscruce', elaborat de CEPA (Centrul pentru Analiza Politicilor Europene).
Iulian Tudor
06 oct. 2014, 09:38
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Recomandarea lui Mark Gitenstein pentru candidaţii la Preşedinţie

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Mark Gitenstein a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ (UBB), că, din punctul său de vedere, cel mai important lucru e ca instanţele de judecată să poată funcţiona în continuare, scrie Agerpres.

M-aş bucura ca toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale să adopte concluziile menţionate în acest raport, ‘România, la punct de răscruce’. (…) Dacă eu aş fi un alegător din România, aş încerca să aflu ce părere au candidaţii despre acest raport şi dacă ar încerca să implementeze măsurile menţionate în raport. (…) Nu am o părere formată despre anumiţi candidaţi, însă aş vrea să mă concentrez asupra perioadei de după alegeri şi a ceea ce vor face candidaţii. Cred că pentru mine cel mai important lucru este dacă ei vor reuşi să implementeze schimbările şi pentru mine cel mai important e ca judecătorii, procurorii şi instanţele să poată continua să funcţioneze. Vorbind cu aproape toţi candidaţii în ultimii cinci ani, cam toţi m-au asigurat că şi ei cred în aceste principii, în statul de drept, în transparenţă, şi că le vor aplica. Decizia este a dvs. şi lucrul important este ca dvs. să urmăriţi activitatea lor şi după alegeri şi să vedeţi dacă şi-au ţinut promisiunile făcute’, a menţionat Mark Gitenstein.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Interdicţii şi pedepse. Cum să eviţi să ajungi de la vot la închisoare

Potrivit acestuia, ‘este foarte important ca toţi cetăţenii României să citească acest raport, toţi membrii clasei politice, toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale şi liderii partidelor’ şi să adopte concluziile sale.

‘Punctul central al acestui raport e că România se află într-un moment de turnură. Atunci când vorbim despre un moment de turnură ne referim la momentul în care politicile o pot lua într-o anumită direcţie sau într-o altă direcţie. În această toamnă, în care aveţi o campanie electorală importantă, direcţia în care se va îndrepta această ţară va fi determinată de aceste alegeri, dar şi de evoluţiile din următoarea perioadă. Ideea mea centrală este că deşi prim-ministrul Viktor Orban susţine că democraţia liberală este pe moarte, eu sunt de părere că democraţia liberală este vie şi activă aici în România. Şi dacă recomandările incluse în acest raport, dacă planul şi strategiile menţionate de el pentru trecerea la următorul nivel al democraţiei liberale sunt puse în practică, eu cred că acest lucru va aduce o evoluţie extraordinară pentru tinerii din această ţară’, a mai spus fostul ambasador al SUA în România.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. GHID PRACTIC pentru ziua votului

Mark Gitenstein a participat, luni, la Cluj-Napoca, la inaugurarea noii clădiri a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB. Au mai fost prezenţi rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop, fostul ministru al Educaţiei Cătălin Baba, decanul FSPAC, Călin Hinţea.

DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Spynews
Radu Vâlcan a plecat la Insula iubirii! Primele imagini din locul unde se va filma sezonul 9 / FOTO
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu peste 1.000 de euro lunar. Se oferă și un bonus consistent la angajare, dar și alte beneficii
Capital.ro
Călin Georgescu nu dă înapoi. Anunț oficial pentru toți românii: Sunt împotriva...
Playtech.ro
Temperatura la care trebuie să setezi centrala dimineața, când pleci de acasă. Greșeala care îți poate dubla factura la gaze
DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Adevarul
Donald Trump ar putea închide o bază militară importantă din Europa de Est, în urma discuţiilor „pozitive şi productive” cu Rusia
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Alex Dobrescu și-a cunoscut fiul! Cum s-a afișat alături de Cristina Cioran, după aproape un an | FOTO
Spynews
Gestul mamei lui Andrei Perneș față de Sabrina, pe care puțini l-au observat! Ce s-a întâmplat la înmormântare. Ți se rupe sufletul! | FOTO
Evz.ro
Mare atenție la banane. Detaliul care face diferența
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
Doliu pe scena teatrului din România! Actrița Maria Andreea Raicu s-a stins din viață
Cancan.ro
Preotul Tiberiu Mihăiță Mechno a murit într-un accident rutier cumplit la doar 42 de ani
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
A murit marea doamnă a României. A fost o actriță adorată de toți românii: Un talent înnăscut
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Pedro Sanchez anunță un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina
MediaFlux
România FĂRĂ GAZE. Depozitele s-au golit BRUSC, DNA a intrat pe fir
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Schimbare mare pentru pensionari. Toți cei care-și depun dosarul de pensionare în 2026 trebuie să știe