ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Născut la 25 octombrie 1911, Ioan Istrate și-a exercitat dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, a declarat președintele secției de votare nr. 410, Ileana Anghel, notează Agerpres.
Plt.adj.p. (rtr) Ioan Istrate a fost decorat cu „Virtutea militară clasa a II-a” pentru faptele sale de vitejie. În toamna lui 1941, împreună cu alți consăteni, Ioan Istrate a fost concentrat în cadrul Regimentului 92 Infanterie „Decebal”, cu sediul în garnizoana Orăștie, având gradul de sergent și încadrat ca ajutor comandant pluton, ulterior comandant pază tren de luptă. Principala sa misiune a fost să asigure paza trenului de luptă care transporta muniția, armamentul, tehnica de luptă și efectivele regimentului la acțiunile duse pe frontul de est, pe timpul asediului început la 16 octombrie 1941 asupra cazematelor ce înconjurau orașul Odesa, precum și la acțiunile duse începând cu luna martie 1942 în Crimeea, la Kerci, sau a celor aproximativ opt luni de asediu asupra orașului Sevastopol, alături de trupele germane. În octombrie 1942, în timpul unei misiuni de aprovizionare, Ioan Istrate a fost rănit și, ca urmare a leziunilor suferite, a fost demobilizat și lăsat la vatră, întorcându-se în satul natal.
VEZI ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Sute de maşini, verificate pentru a se preveni TURISMUL ELECTORAL
Duminică și-a exercitat dreptul de vot și o femeie din Alba Iulia, Elisabeta Joldeș, care, la sfârșitul acestei luni, își va sărbători centenarul. Ca și la alegerile europarlamentare, femeia s-a prezentat în secția de votare înainte de a merge la biserică.
În județul Alba sunt înscrise pe listele electorale permanente peste 317.000 de persoane, mai puțin cu 4.000 față de alegerile prezidențiale din 2009. Numărul secțiilor de vot este de 439, din care 50 în Alba Iulia.
CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. PRIMELE rezultate. Cum au votat românii din Noua Zeelandă