Alegeri prezidenţiale 2024. Nicuşor Dan îşi vinde greu votul unui candidat: Negociază şi cu stânga chiar dacă „de principiu, îmi doresc un preşedinte de dreapta”

Primarul Capitalei susţine că o să iasă chiar săptămâna asta cu o listă de lucruri pe care şi le doreşte pentru Bucureşti, după care se va întâlni cu fiecare dintre candidaţii importanţi.
Mircea Filipescu
30 sept. 2024, 22:24
Alegeri prezidenţiale 2024. Nicuşor Dan îşi vinde greu votul unui candidat: Negociază şi cu stânga chiar dacă

Alegeri prezidenţiale 2024. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reafirmat, luni seară, că îşi doreşte un preşedinte al României de dreapta şi a subliniat că a semnat deja pentru susţinerea candidaturilor lui Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi şi urmează să semneze şi pentru Ludovic Orban. El a anunţat că, în această săptămână, va prezenta lista de lucruri pe care şi le doreşte pentru Bucureşti, ulterior urmând a discuta cu fiecare dintre candidaţii importanţi, înainte de a anunţa pe cine va susţine în alegeri.

”Pentru moment am semnat pe acele liste de susţinători pentru depunerea candidaturii pentru doamna Lasconi şi pentru domnul Ciucă, o să o fac şi pentru domnul Orban. Este forma mea de susţinere, în acest moment, sunt nişte partide cu care vreau să am o colaborare în Consiliul General şi atunci, evident, mi-ar plăcea foarte tare ca  ele împreună să facă o guvernare de dreapta, la nivel naţional. Şi atunci evident că preşedinţii acestor partide care candidează în alegerile prezidenţiale, trebuie să am o relaţie bună cu ei”, a declarat, luni seară, Nicuşor Dan, la Digi 24.

EXCLUSIV Ludovic Orban spune că Iohannis este, în prezent, cel mai detestat om din România. ”A fost președinte la fără frecvență”

Edilul Capitalei a afirmat că se va întâlni cu principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale şi că le va prezenta o serie de lucruri prioritare pentru Capitală, iar în funcţie de răspunsurile lor le va transmite bucureştenilor pe cine susţine.

”În plus, o să ies chiar săptămâna asta cu o listă de lucruri pe care mi le doresc pentru Bucureşti şi o să las o săptămână, după care mă voi întâlni cu fiecare dintre candidaţi, de data asta şi cu  cei de pe partea stângă, cu candidaţii importanţi  la Preşedinţie, care sunt şi preşedinţi de partide parlamentare să îi întreb pe chestiunile care mă interesează pe mine, spaţiile verzi, bugetul Bucureştiului, urbanism în Bucureşti, cum împărţim bulevardele, toate lucrurile astea, care este opinia lor. În funcţie de asta o să comunic oamenilor, care este opinia mea”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă va recomanda bucureştenilor să voteze un anumit candidat, Nicuşor Dan a explicat că ”de principiu” îşi doreşte un preşedinte de dreapta.

”Pentru moment o să ies în această săptămână cu  această listă de solicitări ale mele. Mai departe o să mă întâlnesc cu fiecare dintre ei. Peste 1-2 săptămâni o să fiu într-o măsură mai bună să spun una sau alta. Dar de principiu îmi doresc un preşedinte de dreapta şi o guvernare de dreapta”, a spus Nicuşor Dan.

Întrebat dacă va avea recomendări şi pentru turul al doilea, Nicuşor Dan a spus că cel mai probabil va susţine candidatul de dreapta.

”O să vedem cine e în turul 2. Cu mare probabilitate voi susţine candidatul de dreapta”, a declarat Nicuşor Dan.

El a explicat că cele două referendumuri pe care le-a anunţat încă din seara alegerilor vor avea loc în 24 noiembrie sau 1 decembrie, odată cu celelalte alegeri, dacă va obţine susţinerea Consilului General pentru organizarea lor.

Nicuşor Dan: Sunt mulţi PNL-işti care au votat cu mine

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că sunt mulţi liberali care au votat cu el la alegerile locale din acest an, chiar dacă nu au spus asta în interiorul partidului, dar au votat util pentru ca funcţia să nu fie câştigată de Gabriela Firea sau Cristian Popescu Piedone. În plus, Nicuşor Dan a afirmat că, în următorii 1-3 ani, nu se gândeşte să se înscrie în vreun partid politic.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, despre declaraţia liderului PNL, Nicolae Ciucă, potrivit căreia l-ar fi votat la alegerile locale dacă avea buletin de Bucureşti.

Sorin Grindeanu e categoric: PSD nu face alianţă cu AUR, dar UDMR e clar în cărţi. De ce trebuie să îi găsim noi un rol lui Klaus Iohannis?

”Am trăit patru ani împreună, am făcut administraţia împreună cu PNL, cu USR, cu PMP. Da, ne-am împrietenit, am fost la petreceri împreună. Ne cunoaştem. Sunt mulţi PNL-işti care au votat cu mine, oameni pe care îi ştiu. Nu au spus şi partidului că votează cu mine, dar sunt mulţi PNL-işti care au votat cu mine la alegerile locale pentru că au votat util. Pericolul pentru ei ca persoane era ca Gabriela Firea sau Cristian Popescu Piedone să câştige Primăria şi atunci au votat cu mine pentru că eram cel mai bine plasat”, a răspuns Nicuşor Dan.

Întrebat, de asemenea, dacă va intra în PNL, primarul Capitalei a explicat că acest lucru nu se va întâmpla în următorii ani.

”În viitorul apropiat, 1-2-3 ani, nu voi intra nici în PNL, nici în PMP, nici în Forţa Dreptei, nici în USR. Pentru o echidiscanţă faţă de partide. Eu nu vreau să mă angajez la lucruri pe care nu le fac şi de asta las deschise posibilităţi. Ceea ce se va întâmpla în 2-3 ani nu cred că ştie niciunul dintre noi”, a spus Nicuşor Dan.

Întrebat recent, într-un interviu la Gândul la care a participat alături de Nicuşor Dan, dacă l-a votat pe Nicuşor Dan la alegerile locale, Nicolae Ciucă a spus: ”Locuiesc în Baloteşti, deci nu am dreptul să votez în Bucureşti, dar l-aş fi votat pe Nicuşor Dan”.

DailyBusiness
Toți românii vor da năvală la Kaufland! 1 octombrie vine cu produse GRATIS
Spynews
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Bzi.ro
Smiley a rămas surprins de nepoata lui Adi de la Vâlcea, la Vocea României: „Mamă, ce apariţie!”
Fanatik.ro
Calendar Ortodox 1 octombrie 2024. Sărbătoare importantă pentru creștini ortodocși
Capital.ro
Anvelopele care devin interzise pe 1 octombrie. Șoferii vor fi sancționați
Playtech.ro
Brigitte Bardot, apariție ȘOC! Doamne cât de frumoasă era și cum a ajuns să arate ACUM, ți se rupe sufletul
DailyBusiness
Cea mai bună veste! Se poate cumula pensia cu salariul! Iată cum
Adevarul
„Nici în România nu e așa”. O româncă de 86 de ani, forțată să aștepte 25 de ore pe coridorul unui spital din Londra
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului. De ce să nu îți tunzi părul în această zi, potrivit unei vechi superstiții
Evz.ro
Un serial Netflix face furori, la două zile de la lansare. Fanii fac petiții
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
kanald.ro
„Astăzi a plecat la Domnul”. El este Ion, tânărul care și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier, în Italia. Bărbatul participase la o slujbă religioasă înainte de tragedie
Cancan.ro
BREAKING | Octavian Chitiba a murit într-un accident rutier cumplit, la doar 18 ani 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia poate șterge Ucraina de pe harta planetei. A semnat azi
StirileBZI
Ce conține apa îmbuteliată din magazine: S-a aflat adevărul!
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
stirilekanald.ro
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...
substantial.ro
Guvernul suedez și Democrații Suediei evaluează interzicerea cerșetoriei
MediaFlux
Se dă o PENSIE MAI MARE pentru acești vârstnici
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce se întâmplă cu trecerile de pietoni nesemaforizate din București. Consiliul General a luat decizia!