ALEGERI PREZIDENŢIALE în Ucraina: Petro Poroşenko a câştigat din primul tur, conform exit poll-urilor

ALEGERI UCRAINA: Miliardarul Petro Poroşenko a câştigat din primul tur alegerile prezidenţiale din Ucraina, conform unui sondaj publicat după închiderea urnelor, el obţinând 55,9% din voturi, transmit agenţiile internaţionale de presă. Contracandidata sa, Iulia Timoşenko, ar fi reuşit să obţină 12,9% din voturi.
Romania TV
25 mai 2014, 17:09
ALEGERI PREZIDENŢIALE în Ucraina: Petro Poroşenko a câştigat din primul tur, conform exit poll-urilor

ALEGERI UCRAINA: Petro Poroşenko, „Regele Ciocolatei”, a câştigat din primul tur alegerile prezidenţiale din Ucraina, conform exit poll-urilor. Un exit poll îl arată câştigător pe Petro Poroșenko cu 55,9%, iar un al doilea cu 57.3%, la alegerile prezidenţiale care au avut loc duminică în Ucraina.

Poroşenko a fost ministru de externe şi al economiei în administraţiile anterioare, inclusiv în timpul lui Ianukovici.

Miliardarul ucrainean Petro Poroşenko, favorit în sondaje cu peste 44% din intenţiile de vot, şi-a exprimat duminică speranţa că învingătorul scrutinului prezidenţial anticipat în Ucraina va fi stabilit în primul tur de scrutin.

‘Sper că alegerile vor avea loc într-o singură rundă’, a spus el jurnaliştilor, înainte de a merge să voteze la secţia amenajată la Casa Ofiţerilor din Kiev.

Întrebat unde va întreprinde prima vizită în calitate de şef al statului în cazul în care va câştiga alegerile, la Moscova sau la Bruxelles, Poroşenko a răspuns: ‘În Donbas’. ‘Se fac tentative de a transforma Donbasul într-un fel de Somalia, dar noi vom acţiona rapid şi eficient’, a spus candidatul la prezidenţiale, a cărui pază era asigurată de 10 gardieni.

ALEGERI UCRAINA: Poroşenko, a cărui avere este estimată la 1,6 miliarde de dolari, a mers să voteze împreună cu soţia sa şi cei patru copii ai lor.

La secţia de votare era aşteptat de câteva sute de jurnalişti din întreaga lume, care practic blocaseră activitatea biroului de vot.

Referitor la importanţa unui singur tur de scrutin, miliardarul ucrainean a explicat aceasta nu printr-o simplă ambiţie a sa, ci prin necesitatea de a instala ordinea cât mai rapid în ţară.

Întrebat despre posibilitatea unei întâlniri cu preşedintele rus, Vladimir Putin, Poroşenko a afirmat: ‘Desigur, Rusia este vecinul nostru. A vorbi despre stabilitate fără un dialog cu Rusia este imposibil’.

Cu toate acestea, el a declarat că nu recunoaşte Crimeea ca parte a Federaţiei Ruse. ‘În ceea ce priveşte Crimeea, situaţia este clară: Crimeea este pământ ucrainean şi nu există argumente pentru a recunoaşte anexarea ei’, a afirmat el, adăugând că va crea un minister special pentru Crimeea, care se va focaliza pe aducerea peninsulei sub jurisdicţia Ucrainei prin intermediul documentelor internaţionale, pe protecţia cetăţenilor ucraineni şi reinstalarea refugiaţilor din Crimeea. El a mai promis să combată corupţia dacă va ajunge preşedinte.

Cine este „Regele Ciocolatei”

Poroşenko este supranumit „Regele Ciocolatei” din Ucraina, cu o avere estimată la două miliarde de dolari. El domină piaţa dulciurilor din ţara vecină cu firma sa Roshen. În plus, are afaceri şi în Republica Moldova, în special în regiunea transnistreană.

Citeşte şi Ucraina a semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeană

Poroşenko a avut un rol-cheie în revoluţia portocalie din 2004 şi a fost ministrul de externe al Ucrainei. Totodată, el este singurul oligarh ucrainean care a susţinut deschis mişcarea de contestare din Piaţa Independenţei din Kiev.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Serialul de pe Netflix adorat de întreaga planetă revine cu un nou sezon. Data de la care abonații vor putea vedea producția care i-a fascinat
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Mărturii înfiorătoare despre Alfred Bulai: Am vomat
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cât de talentată este iubita lui David Popovici! Taisia face o artă din make-up și are înclinații spre domeniul sportului
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat argintul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?