Conform cotidianului citat, miliardarul a reglat prin fundația sa plata a 258.000 de dolari despăgubiri în numele său în cadrul unor reglementări pe cale amiabilă, în contextul în care fundația sa trebuie să servească doar scopurilor caritabile.
În 2007, de exemplu, fundația a transferat 120.000 de dolari unei asociații de foști militari în cadrul unei reglementări cu administrația orașului Palm Beach, care l-a dat în judecată pe Donald Trump din cauza înălțimii neregulamentare a unui drapel american pe una dintre proprietățile sale.
Washington Post analizează de mai multe săptămâni conturile fundației și a descoperit că Donald Trump nu a mai contribuit cu niciun dolar din 2009. În schimb, organizația caritabilă este finanțată prin donații ale unor terți.
Fundația Trump a plătit totuși pentru tranzacții care par să fi fost exclusiv în beneficiul lui Donald Trump sau al companiilor sale. Achiziția pentru 20.000 de dolari la o licitație a unui portret al omului de afaceri în 2007 este un exemplu.
„Evident, Fundația Trump nu mai este o organizație caritabilă, așa cum nici Universitatea Trump nu era o instituție de învățământ superior”, a spus purtătoarea de cuvânt a candidatei democrate Hillary Clinton, Christina Reynolds. „Este nevoie urgent ca el să își facă publice declarațiile de venit, pentru a vedea dacă problemele sale fiscale vizează de asemenea și situația finanțelor personale”, a adăugat ea.
Democrații susțin că aceste fapte nu sunt suficient de mult acoperite de media, acuzate că sunt mai indulgente în felul în care tratează personalitatea și trecutul lui Donald Trump decât în cazul lui Hillary Clinton.
Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a făcut niciun comentariu în legătură cu dezvăluirile din Washington Post.