Dupa o revizuire si analiza atenta a mai mult de 100 de studii diferite, cercetatorii de la Cornell University au descoperit trei elemente ce sunt de ajutor pentru a face alegeri sanatoase in ceea ce priveste alimentatia. Alimentele si mancarurile consumate trebuie sa fie convenabile din punct de vedere al pretului, atractive ca aspect si normale, alegeri facute de marea majoritate.
Aceasta noua descoperire a fost publicata in editia lunii mai a revistei de specialitate Psychology & Marketing. Abordarea este mai eficienta decat regulile stricte impuse de o anumita dieta, ce se bazeaza in mare parte pe vointa fiecaruia de a rezista in fata unor alimente tentante.
Citeşte şi 5 alimente pe care nutriţioniştii nu le-ar mânca niciodată. Evită-le!
Puterea de vointa are rezultate in unele cazuri, dar procentual se rezuma la 5-10 procente din populatie, iar aproximativ 95 % din planurile de dieta esueaza.
Conform studiului, o persoana obisnuita face aproape 200 de alegeri in ceea ce priveste alimentatia, in fiecare zi. Asta inseamna ca majoritatea acestor alegeri sunt facute intr-un mod automat, instinctiv, intr-un mod inconstient.
Cei mai multi dintre noi nu avem la dispozitie timpul necesar pentru a analiza ce anume mancam sau sa numaram caloriile si sa calculam portiile. Noua abordare este benefica deoarece ofera ajutor in alegerea optiunilor sanatoase de pe raftul magazinelor, de pilda.
Citeste continuarea articolului pe CuradeMiere.ro.