ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Un barman, un şofer şi un brutar vor în PE. Ce meserii au candidaţii

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Cei mai mulţi dintre candidaţii români la PE sunt ingineri, economişti, jurişti, printre candidaţii figurând însă şi un electrician, un impiegat de mişcare, un şef de siloz, un şofer, un brutar, un frigotehnist şi un barman.
Filip Stan
25 mai 2014, 04:29
ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Un barman, un şofer şi un brutar vor în PE. Ce meserii au candidaţii

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Pe listele Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC se regăsesc 11 economişti şi tot atâţia ingineri. Dintre candidaţi, nouă sunt în prezent membri ai Parlamentului European, iar patru sunt membri în Parlamentul României.

În listele alianţei pentru scrutinul din 25 mai este înscris un şef de cabinet adjunct, un secretar de stat, un vicepreşedinte de consiliu judeţean, un consilier general, un consilier parlamentar şi un subsecretar de stat.

Printre candidaţi se mai află un politolog, cadru universitar, şi un jurnalist, viceprimar de municipiu, un economist şi un inginer pensionar, un medic rezident şi un consilier juridic care îşi desfăşoară activitatea ca mediator.

Pe listă se află şi artistul Damian Drăghici, fost senator.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Partidul Democrat Liberal are înscrişi în liste şapte jurişti şi zece ingineri. Dintre candidaţii PDL, patru sunt membri PE şi candidează pentru un nou mandat.

În listele PDL se găsesc, de asemenea, un medic veterinar, consilier parlamentar, cinci primari, dintre care unul medic primar şi unul politolog, un inginer economist care lucrează ca mediator, un consilier judeţean, un consilier local la sectorul 3, un consilier de profesie sociolog, un director de ziar, de profesie inginer.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Liberalii au în lista de candidaţi nouă jurişti, opt economişti, patru ingineri şi tot atâţia medici. Printre candidaţii PNL se numără patru eurodeputaţi şi un senator.

Pe lista PNL figurează un inspector DSVSA, un inspector de specialitate la ASF, primarul municipiului Bacău,Romeo Stavarache, un vicepreşedintele al CJ Alba, un consilier local, un director de Cabinet al preşedintelui CJ Ilfov, un primar şi un preşedintele director general al CJAS Vaslui.

Mai candidează pentru un mandat de europarlamentar din partea PNL un consilier parlamentar regizor de film, un politolog, cenzor al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România şi un filolog.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Din partea UDMR, s-au înscris pentru un mandat de eurodeputat şapte economişti, patru jurişti şi şapte ingineri. Doi dintre candidaţi sunt europarlamentari, dintre care unul este preot, Sogor Csaba.

De asemenea, pe lista UDMR se regăsesc un jurnalist, asistent parlamentar, doi primari, un politolog consilier, un profesor pensionar, un student referent şi un medic veterinar expert.

În listele Uniunii s-au mai înscris un artist coordonator birou marketing, un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, un inspector şcolar, un asistent relaţii publice şi comunicare şi un istoric consilier.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Din partea PMP, candidează pentru un loc în Parlamentul European patru economişti şi şapte jurişti, lista fiind deschisă de un membru PE, doctor în ştiinţe politice.

Partidul Noua Republică are în listele de candidaţi şapte economişti, cinci ingineri, doi politologi, un pictor profesor, un biochimist, un filozof, un liber profesionist manager şi un electrician administrator.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: PNŢCD propune pentru alegerile europarlamentare 11 ingineri, şase economişti şi cinci jurişti. Pe lista PNŢCD se află un eurodeputat.

Din partea acestei formaţiuni mai candidează un filozof director general, un inginer horticultor, un istoric şef serviciu turism PMB, un medic chirurg, un arhitect, un inginer fermier, un ofiţer de pompieri, un medic veterinar, un medic fără ocupaţie, un ecolog şi un psiholog liber profesionist.

PPDD are în lista de candidaţi pentru Parlamentul European, printre alţii, un inginer-jurnalist, un psihosociolog, un economist director de producţie, un jurnalist consilier parlamentar, un inginer antrenor şi un ofiţer pensionar. Pe lista PPDD se află patru deputaţi, un consilier local la sectorul 2 şi un consilier judeţean.

Un alt partid care vrea să îşi trimită reprezentanţi în Parlamentul European, Partidul Dreptăţii Sociale, propune în lista de candidaţi un inginer-psiholog, un preşedinte asociaţie nonprofit, un profesor universitar, doi economişti pensionari, un economist jurist, un impiegat de mişcare, un inginer şef de siloz, un arheolog, un funcţionar bancar, un lucrător comercial, un tehnician şef de tură şi un student fotograf.

Lista PRM este deschisă cu Corneliu Vadim Tudor, scriitor, urmat de un artist liric administrator, doi tehnicieni, doi economişti, dintre care unul fără ocupaţie, doi jurişti, trei ingineri, un cadru militar şi un profesor pensionari, un teolog funcţionar administrativ, un inginer agronom, un „oficiant urban”, un muzician artist liric şi un electromecanic conducător auto.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: În listele Partidului Ecologist Român pentru europarlamentare s-au înscris 12 economişti şi patru jurişti, lista fiind deschisă de realizatorul TV Radu Moraru, de profesie sociolog.

Din partea acestui partid mai candidează un electromecanic director general, un constructor preşedinte de asociaţie, o jurnalistă pensionară, un profesor de istorie scriitor, un economist şi un tehnician veterinar pensionari, trei studenţi, un tehnician operator maşini multiplicare, un operator chimist, un asistent de producţie şi, pe ultimul loc, un barman.

Alianţa Naţională a Agricultorilor intră în alegeri cu zece ingineri, doi studenţi, trei masteranzi, un şef serviciu APIA, un economist, un inginer şi un pilot, ambii pensionari, un electrician agent de asigurări, un inginer agronom, un pensionar, un geograf specialist raportare, un inginer horticultor fermier, un medic rezident şi un inginer agricultor.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Forţa Civică intră în competiţia pentru alegerile europarlamentare cu şapte ingineri, nouă economişti şi nouă jurişti, primul loc pe listă fiind ocupat de profesorul universitar Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta este urmat de un inginer pensionar, un analist politic, doi jurnalişti. Şase candidaţi sunt cadre didactice, pe liste figurând şi trei medici, dintre care unul medic legist.

Partidul Verde propune pentru scrutinul din 25 mai 12 ingineri, opt economişti, un jurnalist profesor universitar, un specialist în ecologie şi mediu, un tehnician consilier parlamentar, un fizician profesor şi informatician, un silvicultor cercetator ştiinţific, dar şi o casieră, un inginer mecanic, asistent de vânzări, doi studenţi, un electrician, un şofer, un contabil pensionar, un brutar şi un frigotehnist.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Partidul Alternativa Socialistă are în liste 13 cadre didactice, un pensionar, un lucrător la protecţia animalelor, un operator PC, un cameraman, un lector filmare profesională, un istoric director general, un consilier reintegrare şef staţie Lukoil, trei studenţi, dintre care unul lucrător comercial.

Printre candidaţii PAS figurează un „tehnician dentar mânuitor valori”, un economist operator PC, un psiholog şi patru pensionari, un ofiţer MApN, un economist, un jurist şi un inginer.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Votul începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. Mediafax.ro va prezenta la închiderea urnelor PRIMELE REZULTATE EXIT-POLL.

Un număr de 572 de candidaţi din partea a 15 formaţiuni politice şi opt candidaţi independenţi concurează pentru a câştiga, în urma scrutinului, un mandat de eurodeputat.

Formaţiunile politice care au propus liste de candidaţi pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014 sunt, în ordinea în care figurează pe buletinele de vot: PDL, PMP, UDMR, Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD şi PPDD.

 

Ultimii pe buletinele de vot, care cuprind pe fiecare pagină câte patru patrulatere cu listele de candidaţi, sunt înscrişi candidaţii independenţi, în ordine, începând cu poziţia 16, Georgiana-Corina Ungureanu, Constantin-Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Iulian Capsali Pericle, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Eurodeputaţii sunt aleşi prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, mandatul în Parlamentul European fiind de 5 ani.

Aceştia se aleg pe bază de scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale, sau pe bază de candidaturi independente.

Au dreptul de a alege cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua votării inclusiv, definiţi prin lege „alegători resortisanţi”, cu domiciliul sau reşedinţa în ţară ori în străinătate.

Nu au drept de vot debilii şi alienaţii mintal puşi sub interdicţie şi persoanele care, în ziua alegerilor, sunt condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: CUM SE VOTEAZĂ

Alegătorii pot vota la secţia de votare unde sunt înscrişi în copia de pe lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală specială ori la orice altă secţie de votare, potrivit legii. Vor exista şi liste suplimentare pentru aceia care nu se află în localitatea de domiciliu.

„Cetăţenii care în ziua alegerilor se află în localitatea (comună, oraş, municipiu) de domiciliu îşi vor exercita dreptul de vot la secţia la care sunt înscrişi în listele electorale permanente. Cetăţenii care în ziua alegerilor se află în altă localitate (comună, oraş, municipiu) decât cea de domiciliu, îşi vor exercita dreptul de vot la orice secţie de votare urmând a fi înscrişi în lista electorală suplimentară”, precizează Biroul Electoral Central.

Alegătorul resortisant (cetăţean al României care are dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European) şi alegătorul comunitar (orice cetăţean al unui stat membru UE – altul decât România – care are dreptul de a alege în România pentru PE, având domiciuliu sau reşedinţă în România) prezintă actul de identitate, respectiv documentul de identitate biroului electoral al secţiei de votare.

Acestea sunt, în cazul alegătorului resortisant, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

Paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetăţenii români aflaţi în străinătate sau de cetăţenii români domiciliaţi în străinătate.

Alegătorii vor trebui să se prezinte la vot cu orice document eliberat de statul membru al cărui cetăţean este titularul, altul decât România şi care este considerat act de identitate în statul emitent.

DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Spynews
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
Playtech.ro
Avea doar 26 de ani și a murit înainte de Crăciun! Cine era Alexandru
DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Chefi la cuțite, 22 decembrie 2024. Trei concurenți au fost eliminați. Cum au reacționat jurații: ”Se năruie echipa”
Spynews
Horoscop luni, 23 decembrie 2024: Taurii vor avea zile încărcate
Evz.ro
Cel mai dement scenariu despre Biden: Mort din 2019, înlocuit de un actor sau robot
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a profețit sfârșitul. România se scufundă: Va fi un Uragan!
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Tanczos Barna discută cu Marcel Boloș despre bugetul 2025 și ordonanța trenuleț
MediaFlux
CĂLIN GEORGESCU, la CURTEA de APEL! DECIZIE privind ANULAREA ALEGERILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!