„Voi scrie un manual despre cum să lupți împotriva revoluțiilor colorate și cred că va fi una dintre cele mai vândute cărți din lume.”, a declarat Aleksandar Vucici, potrivit informațiilor transmise de agenția de presă Tanjug.
„Voi scrie eu această carte, nu va fi scrisă de altcineva și apoi semnată de mine sau ceva de acest fel’, a declarat președintele Vucic pentru Pink TV, citat de Tanjug.
„Voi scrie personal și voi încerca, deși nu am mult talent pentru asta, dar cred că știu să sintetizez lucrurile și voi încerca să o fac într-un format de manual”, a spus el.
Președintele Serbiei a adăugat că această carte va conține „tot ce trebuie să faci pentru a te confrunta cu cineva care are mult mai mulți bani”.
Citește și: Tragedie în Serbia: 13 morţi şi numeroşi răniţi după ce acoperişul unei gări s-a prăbuşit la Novi Sad
El a mai spus că singura revoluție de culoare pură din Europa în ultimii 36 de ani a fost căderea lui Nicolae Ceaușescu în România.
„Este singura (revoluție) pură care a fost un succes total. Cu (Slobodan) Milosevic, a fost o revoluție colorată parțială, care a fost pregătită, dar a fost realizată în mare parte în alegeri. De aceea nu o poți numi așa (revoluție colorată – n.r.)’, a menționat Vucic.
Declarațiile vin în contextul protestelor care durează de mai bine de trei luni în Serbia. Aleksandar Vučić, a mai declarat seara trecută că „Serbia este cel mai mare pierzător din cauza blocajelor studențești, precum și toți cei care doresc să muncească pentru ca țara să progreseze. El a adăugat că studenții au obținut ceea ce își doreau și chiar mai mult, deoarece guvernul a căzut.”
„Pierzătorul este Serbia, eu, pentru că nu suntem capabili să facem ceea ce este normal și obligatoriu”, a mai spus Vučić la TV Pink, răspunzând la întrebarea cine este pierzător în toată această situație legată de proteste.
Președintele a subliniat și că nu ar vrea să spună că studenții sunt pierzători.
„Studenții și-au atins scopurile, au obținut și mai mult decât au cerut, guvernul a căzut”, a spus Vučić, adăugând că nu a văzut pe nimeni să arate o asemenea responsabilitate într-un moment de acest fel.
„Cred mai mult în conștiința și conștiința studenților decât în cei care i-au instigat.”
Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a afirmat seara trecută că crede mult mai mult în conștiința și conștiința studenților decât în cei care i-au instigat și care au încercat să-i manipuleze, subliniind că nu va renunța niciodată la apelul pentru dialog.
Zeci de mii de cetățeni sârbi, conduși de studenți, protestează de mai bine de trei luni împotriva corupției din guvern și din stat.
Premierul Milos Vucevic a demisionat la sfârşitul lunii ianuarie, un gest politic care nu a liniștit mulțimile nemulțumite, ci doar a alimentat furia populară.
Declanșatorul protestelor a fost prăbușirea în noiembrie anul trecut a acoperișului unei gări din Novi Sad, al doilea oraș al țării, tragedie în care și-au pierdut viața 15 oameni.