Alergiile de primăvară

Cu toate ca alergia inseamna de fapto reactie de hipersensibilitate a organismului, initiata prin mecanisme imunologice, reactia este, de cele mai multe ori mediata prin anticorpi sau prin celule ale sistemului imunitar. Pentru ca putem gasi pe internet liste intregi de antihistaminicele, denumite si antialergeni, eficiente deoarece reduc pruritul, stranutul, lacrimarea, inrosirea, urticaria (oratadina, cetirizina, bilastina, fexofenadina, etc.), nu vom discuta despre ele, ci despre modalitati prin care putem preveni aceste alergii, sau macar diminua reactiile adverse.
Romania TV
19 mart. 2019, 13:12
Alergiile de primăvară

 Mai jos vom enumera cateva situatii de care ar trebui sa tineti cont in aceasta perioada.

  • Cald si rece


  • Anotimpuri diferite, temperaturi crescute pe de o parte, pe de alta parte, aerul rece si schimburile frecvente de temperatura intre zi si noapte. Suprafata pielii in acest moment, este inca in stadiul in care protejeaza derma de temperaturile scazute. Glanda pielii are inca o secretie scazuta, dar vremea calda si sistemul endocrin puternic stimulat de aceasta, poate duce la aparitia diferitelor probleme ale pielii.

  • Lumina soarelui


  • Soarele de primavara nu este la fel de cald ca cel de vara, dar lumina ultravioleta este poate la fel de puternica, iar pielea trebuie protejata. Contrar miturilor existente, persoanele cu ten gras nu sunt scutite de ritualul de hidratare a tenului, in cazul lor, cele mai potrivite fiind cremele si serurile pe baza de hidroxiacizi care neutralizeaza sebumul, combinate cu produse care stimuleaza productia naturala de acid hialuronic.

  • Praful


  • De multe ori auzim “sunt alergic la praf” fara sa realizam de fapt ca printre acele firicele de praf se ascund particule microscopice de polenuri de plante sau de mucegaiuri, uneori si de animale, invizibile cu ochiul liber. In mediul urban, exista particule de poluanti atmosferici iritanti si co-sensibilizanti (diesel, dioxid de sulf, monoxid de carbon, oxizi de azot, ozone, agenti biologici etc) sau particule iritante de diverse dimensiuni, care pot contribui prin inflamatia mucoaselor expuse (respiratorii si oculare) la declansarea manifestarilor alergice la persoane predispuse.

  • Produse periculoase pentru ingrijirea pielii


  • Avem tendinta de a nu schimba produsele cosmetice de la un sezon la altul, iar acest obicei poate ingreuna lupta tenului cu mediul extern. Datorita diferitelor ingrediente ale diferitelor produse de ingrijire a pielii, pielea nu se poate adapta, provocand astfel alergii cutanate. In mod similar, utilizarea produselor cosmetice de o calitate inferioara si a produselor contrafacute care nu au trecut de inspectia sanitara, sau nu au certificare, va provoca cel mai probabil alergii.

Pentru protectia zilnica, pentru protectia impotriva razelor ultraviolete si nu numai, recomandam produsele din gama Naturaloe (www.naturaloe.ro). Produsele Naturaloe au o concentratie ridicata de aloe vera (intre 40% – 99%) si le recomandam cu mare drag tuturor celor care au nevoie de produse in tratarea/ameliorarea simptomelor alergiilor.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
S-a pus limită la autoturismele diesel. Decizia luată de UE pentru șoferii cu mașini pe motorină
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Românii care au dreptul de a-și alege pensia. Ce spune, concret, legea
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
FCSB câștigă derby-ul cu Dinamo și revine pe primul loc în Superligă
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!