Alertă alimentară în România. Este vorba despre Kinder Pingui Cocos 4x30G. El a fost retras din supermarketuri din cauza unei erori de etichetare, mai exact despre lipsa ingredientului făină de grâu, de pe eticheta produsului.
Citeşte şi: Secretul oului kinder a fost dezvăluit. Detaliul care a sucit minţile internauţilor
Carrefour România, magazinul unde se găsește acest produs retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos.
Datele de identificare ale produsului sunt:
Denumire produs: KINDER PINGUI COCOS 4X30G
Furnizor: AQUILA PART PROD COM SRL
Cod EAN: 80052326
Lot/DLC: L358XP-3 / 06.02.2021 ; L006RP-3 / 20.02.2021
Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a subliniat faptul că aceste produse sunt sigure pentru consum și nu pun în pericol viața sau sănătatea consumatorului mediu.
Totuși, ca și în cazul celorlalte ingrediente alergene, persoanele cu intoleranță sau sensibilitate la produse alimentare ce conțin grâu pot avea o reacție adversă.
Autoritățile anunţă că cine returnează produsul va primi contravaloarea acestuia în bani, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, scrie Realitatea.net.
Oul Kinder este interzis în Statele Unite ale Americii încă din anul 1938 după ce o persoană s-a sufocat cu jucăria din interior. Legea americană interzice să fie plasat orice produs necomestibil în interiorul produselor comestibile.
Ouăle Kinder cu surprize sunt interzise pe teritoriul american din anul 1938, urmare unui incident în care o persoană s-a sufocat din cauza jucăriei din interior.
În Statele Unite, legea interzice să fie plasat orice produs necomestibil în interiorul unor produse care sunt comestibile. Autoritățile sunt extrem de serioase cu această lege, în anul 2011, unei turiste din Canada i-au fost confiscate ouăle kinder pe care le avea în bagaj, iar autoritățile i-au aplicat o amendă în valoare de 2,500 de dolari.â
Ouăle kinder sunt unele dintre cele mai cunoscute dulciuri din lume, însă americanii nu se pot bucura de acestea. Anual, peste 60.000 de ouă cu surprize sunt confiscate la granița Statelor Unite ale Americii, iar amenda pentru introducerea acestui tip de ciocolată în țară poate ajunge și la 2.500 de dolari.
Legea a fost introdusă în anul 1938 și precizează faptul că toate dulciurile care conțin în interior părți necomestibil, ce pot fi ușor înghițite de cei mici, sunt interzise.