Nestle România retrage de pe piaţă o canditate limitată dintr-un produs care are în componenţă pastă de arahide şi poate fi periculos pentru persoanele cu alergii la arahide.
”Nestle România retrage şi recheamă din piaţă o cantitate limitată din produsul KitKat Pops Peanut & Corn 110g care nu prezintă etichetă în limba română. Produsul este sigur pentru consum, cu excepţia persoanelor alergice la arahide, deoarece acesta conţine în reţetă pastă de arahide”, arată anunţul postat pe pagina ANSVSA.
Potrivit acestuia, persoanele care sunt alergice la arahide nu trebuie să consume produsul.
Pentru a primi contravaloarea produsului, cumpărătorii sunt rugaţi să păstreze produsul şi să contacteze compania, la 0800 863 785 – de luni până vineri între orele 08:00 – 21:00 sau pe e-mail la [email protected].
Rechemare_KitKat_Peanut_Corn_110g_Nestle_RO_08.09.2023
Rechemare_KitKat_Peanut_Corn_110g_Cora_08.09.2023
Amenzi de aproape cinci milioane de lei, date de ANSVSA în urma controalelor făcute pe litoral în sezonul estival
Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi de aproape cinci milioane de lei, în urma controalelor făcute pe litoral în timpul sezonului estival, iar peste 30 de unităţi au fost închise.
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 26 iunie – 3 septembrie, inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
Astfel, au fost verificate 2.245 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.
“În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor”, a transmis ANSVSA.
Sursa citată a menţionat că pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 471 de unităţi, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanţe de interzicere a activităţii, 11 ordonanţe de suspendare a activităţii şi nouă avertismente.
Totodată, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 2.125 de kilograme (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).
“Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reuşind să realizeze dezideratul propus, zero toxiinfecţii alimentare”, a mai transmis ANSVSA.