Alertă de Flurona aproape de graniţele României. Tot mai multe persoane se infectează simultan cu gripă şi coronavirus. Momentan, în România nu se fac încă secvenţieri ca să vedem dacă avem pacienţi dublu infectaţi.
Ungaria devine a treia ţară din lume , după Israel şi Spania, care raportează deja primele cazuri de Flurona, după ce doi tineri cu vârste de sub 30 de ani din Ungaria s-au infectat simultan cu gripă şi COVID, potrivit Antena 3.
Care sunt simptomele flurona, combinaţia letală dintre Covid şi gripă
O recenzie a 11 studii realizate înainte de extinderea Omicron, a evidențiat că febra, tusea și dificultățile de respirație erau cele mai frecvente simptome ale fluronei.
În plus, s-a subliniat că oseltamivirul și hidroxiclorochina au fost medicamentele cele mai utilizate la cei care au necesitat spitalizare. Autorii subliniază că, deși coinfecția nu pare a fi mai gravă la pacienți, „importanța acesteia nu poate fi ignorată, în special la persoanele cu risc ridicat și la vârstnici”.
Rafael Canton, șeful Serviciului de Microbiologie de la Spitalul Universitar Ramón y Cajal, spună că, în afară de complicațiile care pot apărea la nivel respirator din cauza altor comorbidități, ceea ce se îngrijorează atunci când apare o coinfecție precum fluron este „agresivitatea unuia dintre viruşi”.
De altfel, dă asigurări că de la începutul pandemiei au existat pacienți internați cu coronavirus și care aveau o coinfecție cu o bacterie. „Nu este neobișnuit să găsiți un caz de Covid cu pneumonie sceptică, de exemplu”, spune medicul.
Astfel, așa cum se subliniază și în studiile publicate până acum, coexistența coronavirusului și a gripei se traduce la nivel de simptome prin febra, tuse și dificultăți de respirație.
Citeşte şi A apărut o altă variantă a Covid 19, la fel de periculoasă ca Omicron. Are 46 de mutaţii