Alertă în București! Un virus necunoscut l-a paralizat pe un tânăr de 27 de ani din Capitală

Un virus necunoscut a făcut ravagii în cazul unui tânăr de 27 de ani din București, care a ajuns aproape complet paralizat. După o perioadă grea, a început să-și revină și va fi externat pentru a începe o cură balneară.
Alina Costache
24 oct. 2024, 21:07
Alertă în București! Un virus necunoscut l-a paralizat pe un tânăr de 27 de ani din Capitală

Un virus necunoscut a dus la paralizia unui tânăr de 27 de ani, internat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din Capitală. Bărbatul, deși nu avea antecedente medicale, a ajuns aproape complet paralizat acum două luni, însă starea sa a devenit mai bună și va fi externat începând de vineri, 25 octombrie.

Tânăr de 27 de ani paralizat de un virus necunoscut

Prof. univ. dr. Gelu Onose a precizat că starea pacientului s-a îmbunătățit în ultimul timp și că va fi externat pentru a începe o cură balneară. De asemenea, a vorbit despre virusul neidentificat și despre modul în care acesta se manifestă.

Citește și : ÎPS Teodosie susține că participarea copiilor la activități de Halloween e un păcat: „În loc să primească lumină, primesc amăgire și întuneric”

”Sunt situaţii, din fericire foarte rare, când apar astfel de cazuri şi când, chiar în plină sănătate aparentă, în anumite situaţii şi la anumite condiţii, poate să apară un virus ca în cazul de faţă, deocamdată rămas neidentificat, care să lezeze predominant sistemul nervos central, adică fie creierul, fie măduva spinării, fie pe ambele. Acest tânăr, în plină sănătate aparentă şi fără vreo suferinţă traumatică, a simţit mai întâi că-i amortesc mâinile şi picioarele, iar în decurs de una-două zile a paralizat complet.”, a precizat Gelu Onose.

Pacientul a avut montată o canulă traheală, astfel că s-a alimentat greu, a fost foarte răgușit, și a avut toate membrele paralizate. Tânărul a simțit pentru prima dată aceste simptome în urmă cu trei luni, fiind în pericol să-și piardă viața din perspectivă respiratorie.

Citește și : Cât a plătit fiica milionarului Ioan Crișan pentru a-l asasina pe acesta. Cine sunt complicii și câți bani au primit

„El a venit la noi în 28 august de la Spitalul Clinic Universitar, după ce i-a fost echilibrată, la limită, funcţia respiratorie, ca să poată fi externat de la Terapie Intensivă. De atunci, noi ne luptăm cu patologia lui. Cu eforturi deosebite ale întregului colectiv, i s-au făcut bronhoscopii repetate, aspiraţia secreţiilor, pentru că nu le putea evacua, a făcut vreo zece zile şi febră, am reuşit şi cu antibiotice pentru că infecţia virală se însoţeşte, de foarte multe ori, şi cu suprainfectare bacteriană. din fericire, am reuşit să prevenim infectarea pulmonară, i s-a tratat şi infecţia urinară, iar la ora actuală a reuşit să se ridice în picioare şi să facă paşi sprijinit în cadrul de mers. În urmă cu vreo 10-12 zile am reuşit să-i scoatem şi canula, aşa încât acum mănâncă, respiră normal şi vorbeşte. Sigur, e încă un pic răguşit, dar este, cum se spune în popor, «să mă pun pe picioare».”, a mai precizat doctorul Gelu Onose.

DailyBusiness
Tarife RIDICATE ale locuințelor. Noii proprietari plătesc sume faraonice
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masa lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Cea mai mare țeapă pentru cei care folosesc Gmail. Poți să rămâi foarte ușor fără cont
Capital.ro
Toată lumea va fi scanată. Se schimbă cărțile de identitate. Se aplică în toate statele UE
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
ANPC dezvăluie capcanele de Black Friday! La ce să acorzi atenție MAXIMĂ
Adevarul
NATO ar lua în considerare două modalități de răspuns, după ce Coreea de Nord a trimis soldați în Rusia
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Nativii care își schimbă cariera. Vin mari lovituri financiare
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Ce urmează să se întâmple cu salariile unei categorii de români. Guvernul a pregătit noi măsuri. Despre ce este vorba
Cancan.ro
Cum a apărut această tânără la nunta lui Iancu Sterp? Invitații și-au dat coate când au văzut-o așa 😲
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Permisul de conducere digital. ORDIN de la UE! Când va fi aplicat în toate statele
StirileBZI
Se măresc bursele pentru studenți! Ordinul a fost aprobat de minister
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Adrian Marțian mai are un copil! Fiul cel mare al afaceristului este dezamăgit că propriul tată îl ignoră atât pe el, cât și pe Ianis: "Să nu uite"
substantial.ro
Mai multe persoane rănite după atacuri aeriene rusești asupra regiunii Harkiv
MediaFlux
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperirea incredibilă a „chitonului” lui Alexandru cel Mare: o revelație arheologică în Grecia