Un virus necunoscut a dus la paralizia unui tânăr de 27 de ani, internat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din Capitală. Bărbatul, deși nu avea antecedente medicale, a ajuns aproape complet paralizat acum două luni, însă starea sa a devenit mai bună și va fi externat începând de vineri, 25 octombrie.
Prof. univ. dr. Gelu Onose a precizat că starea pacientului s-a îmbunătățit în ultimul timp și că va fi externat pentru a începe o cură balneară. De asemenea, a vorbit despre virusul neidentificat și despre modul în care acesta se manifestă.
”Sunt situaţii, din fericire foarte rare, când apar astfel de cazuri şi când, chiar în plină sănătate aparentă, în anumite situaţii şi la anumite condiţii, poate să apară un virus ca în cazul de faţă, deocamdată rămas neidentificat, care să lezeze predominant sistemul nervos central, adică fie creierul, fie măduva spinării, fie pe ambele. Acest tânăr, în plină sănătate aparentă şi fără vreo suferinţă traumatică, a simţit mai întâi că-i amortesc mâinile şi picioarele, iar în decurs de una-două zile a paralizat complet.”, a precizat Gelu Onose.
Pacientul a avut montată o canulă traheală, astfel că s-a alimentat greu, a fost foarte răgușit, și a avut toate membrele paralizate. Tânărul a simțit pentru prima dată aceste simptome în urmă cu trei luni, fiind în pericol să-și piardă viața din perspectivă respiratorie.
Citește și : Cât a plătit fiica milionarului Ioan Crișan pentru a-l asasina pe acesta. Cine sunt complicii și câți bani au primit
„El a venit la noi în 28 august de la Spitalul Clinic Universitar, după ce i-a fost echilibrată, la limită, funcţia respiratorie, ca să poată fi externat de la Terapie Intensivă. De atunci, noi ne luptăm cu patologia lui. Cu eforturi deosebite ale întregului colectiv, i s-au făcut bronhoscopii repetate, aspiraţia secreţiilor, pentru că nu le putea evacua, a făcut vreo zece zile şi febră, am reuşit şi cu antibiotice pentru că infecţia virală se însoţeşte, de foarte multe ori, şi cu suprainfectare bacteriană. din fericire, am reuşit să prevenim infectarea pulmonară, i s-a tratat şi infecţia urinară, iar la ora actuală a reuşit să se ridice în picioare şi să facă paşi sprijinit în cadrul de mers. În urmă cu vreo 10-12 zile am reuşit să-i scoatem şi canula, aşa încât acum mănâncă, respiră normal şi vorbeşte. Sigur, e încă un pic răguşit, dar este, cum se spune în popor, «să mă pun pe picioare».”, a mai precizat doctorul Gelu Onose.