Alertă în Canada după o ameninţare teroristă de tip „11 septembrie”

Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE) a publicat duminică o înregistrare video în care un cetăţean canadian lansează un apel pentru comiterea de operaţiuni de represalii la loviturile aeriene ale guvernului canadian.
Romania TV
08 dec. 2014, 06:47
Alertă în Canada după o ameninţare teroristă de tip

Guvernul canadian şi-a reafirmat duminică hotărârea de a lupta împotriva „flagelului terorist” din Irak, câteva ore după un apel al unui jihadist canadian pentru comiterea de atacuri izolate pe teritoriul Canadei sau pentru ca musulmanii să se alăture jihadului, transmite AFP.

„Terorismul constituie o ameninţare reală şi serioasă pentru canadieni şi trebuie să rămânem vigilenţi”, a declarat ministrul securităţii publice, Steven Blaney.

Această ameninţare justifică participarea forţelor armate canadiene „la coaliţia care desfăşoară în prezent lovituri aeriene” contra organizaţiei Statul Islamic (SI), a adăugat el într-un comunicat.

Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE) a publicat duminică o înregistrare video în care un cetăţean canadian lansează un apel pentru comiterea de operaţiuni de represalii la loviturile aeriene ale guvernului canadian.

Postul canadian de televiziune CBC a informat duminică seară că John Maguire, care şi-a luat numele de „Abu Anwar al-Canadi”, s-a alăturat luptătorilor SI în Siria în ianuarie 2013.

El face parte dintre cele 145 de persoane înscrise pe lista canadienilor plecaţi în Orientul Mijlociu pentru a intra în rândurile jihadiştilor sau care au încercat să plece înainte ca paşaportul să le fie confiscat de autorităţile de la Ottawa.

Martin Couture-Rouleau, care pe 20 octombrie a lovit intenţionat cu maşina sa un militar canadian într-o parcare din Saint-Jean sur Richelieu (Québec), a încercat să plece în Orientul Mijlociu. El făcea, de asemenea, parte de pe această listă şi în luna iulie i s-a retras paşaportul.

În înregistrarea video, John Maguire îi îndeamnă pe musulmanii canadieni să vină să se alăture jihadului ori să comită acţiuni izolate în Canada şi „să urmeze exemplul fratelui Ahmad Couture”.

Convertit la islam în urmă cu un an, Martin Couture-Rouleau şi-a luat numele „Ahmad” şi răspândea teorii jihadiste, atât în rândurile cunoscuţilor, cât şi pe internet. De altfel, câteva minute după gestul său, el a sunat la poliţie pentru revendica acţiunea criminală înainte de a fi împuşcat de forţele de securitate.

Ministrul securităţii publice a ţinut să menţioneze că riscul terorist este, de asemenea, motivul pentru care guvernul acţionează „cu determinare pentru a ameliora instrumentele de care dispun forţele de poliţie şi serviciile de informaţii pentru a ne proteja mai bine”.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Românii care merg în Grecia, sfaturi de aur. Cum să nu risipească banii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'