Alertă în Capitală! Tânțari cu virusul West Nile în patru sectoare din București. Ultimele probe pozitive au fost depistate în Sectorul 3 de experții de la Institutul Cantacuzino. Primăria Capitalei a transmis că a luat primele măsuri și a început să dea cu soluții suplimentare împotriva țânțarilor.
Locuitorii Capitalei s-au declarat speraiați de această situație și caută să se ferească cum pot.
Citește și Modificare importantă în Codul Rutier! Gestul care poate aduce amenzi uriașe
„M-a întepat unul aseară pe mână, pe picior, dar ce să fac? Până acum nu s-a întâmplat nimic. Să ne ferim cât putem, dar dacă ești în drum și te-a înțepat ce poți să faci?”, a declarat o bucureșteancă.
Specialiștii spun că nu e cazul să intrăm în panică fiindcă nu toți cei înțepați iau boala sau fac o formă severă. În puține cazuri aapar și simptome de genul: dureri de cap, febră, greață sau dureri musculare.
„Este obligatoriu și pe de altă parte ca măsuri de prevenire, nefiind o boală vaccinabilă până în acest moment, cea mai bună metodă de prevenire este să evităm înțepăturile, dar prin utilizarea tuturor metodelor cunoscute. Da, dezinsecție, atât în spațiile verzi, cât și afară, vreau să spun, cât și în casă, prin utilizarea de metode cunoscute antițânțari, tot felul de repalent-uri. Deci astea-s cele care ne țin, ne țin la distanță de această boală”, a declarat Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală.
Simin Aysel Florescu spune că, dacă apar simptome de boală, e recomandat ca pacientul să meargă la doctor.
Mulți bucureșteni spun că apelează la tot felul de trucuri. „Dacă ieșim undeva seara, ne dăm cu oțet. E foarte bun”, a dezvăluit un bărbat.
Citește și Canicula revine în România. Cod galben de caniculă în 12 județe. Cum va fi vremea în Capitală