Alertă în Marea Neagră! O mină marină, observată la circa 20 de kilometri de Sulina

O mină marină a fost observată în larg la 20 de kilometri de Sulina. Poliția de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă a anunțat că mina a dispărut la un moment dat din raza sa vizuală și a ajuns în cele din urmă în apele teritoriale ale Ucrainei.
Alina Costache
16 mai 2023, 11:49
Alertă în Marea Neagră! O mină marină, observată la circa 20 de kilometri de Sulina

O mină marină, observată la circa 20 de kilometri de Sulina. O mină marină care a fost observată luni de către o navă comercială la aproximativ șapte mile marine est de localitatea Sulina, pe Marea Neagră a pus pe jar autoritățile române.

Citește și Document. Zăcământul de gaz din Marea Neagră este mai mare decât se credea inițial

O mină marină, observată la circa 20 de kilometri de Sulina

După ce echipajul de pe nava comercială au anunțat că la circa 20 de kilometri de Sulina se afla un obiect plutitor asemănător unei mine marine, autoritățile s-au deplasat la locul indicat cu o navă din dotarea Gărzii de Coastă și au monitorizat obiectul.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă s-a constatat că este o mină marină, aflată în derivă.

„În data de 15.05.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost sesizați de către o navă comercială cu privire la faptul că la aproximativ 7 mile marine est de localitatea Sulina, pe Marea Neagră, se afla un obiect plutitor asemănător unei mine marine.

Aceștia s-au deplasat la locul indicat cu o navă din dotarea Gărzii de Coastă și au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată în derivă”, au transmis reprezentanții Poliţiei printr-un comunicat de presă.

Autoritățile au anunțat că la un moment dat, mina a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor de frontieră și a intrat în apele teritoriale ale Ucrainei.

Nu este pentru prima dată când o mină marină intră în apele teritoriale ale României. La începutul anului, polițiștii de frontieră au descoperit o mină marină în apropierea plajei în zona localităţii Sfântul Gheorghe, județul Tulcea.

Garda de Coastă a transmis că poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni, au descoperit pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe, o mină marină.

”În data de 26.01.2023, o echipă de scafandrii, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defășurate în zona localității Sfântul Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe.

Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu”, a transmis Garda de Coastă.

Citește și FOTO: Mină marină, aflată în derivă, aproape de Eforie, a fost distrusă de scafandrii MApN

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Probleme Tehnice pentru un Avion Ryanair care S-a Întors la Otopeni după Decolare. Procedura de Urgență a fost Declanșată
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?