Alertă în spitale din cauza numărului de cazuri de gripă: ”Camerele de gardă vor fi pline”

Temperaturile vor crește brusc în perioada următoare, meteorologii anunând chiar și 20 de grade, iar medicii se așteaptă ca numărul cazurilor de gripă să crească alarmant. 
Alina Costache
04 feb. 2024, 00:11
Alertă în spitale din cauza numărului de cazuri de gripă: ”Camerele de gardă vor fi pline”

Săptămâna viitoare sunt așteptate temperaturi de până la 20 de grade Celsius, iar odată cu creșterea temperaturilor se așteaptă și înmulțirea numărului de cazuri de viroze și gripă.

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, avertizează asupra faptului că încălzirea bruscă a vremii va duce la o creștere a numărului de cazuri de viroze și a prelungirii sezonului gripal. Cei mai afectați vor fi copiii.

„Aceste diferențe de temperatură influențează foarte mult sistemul imunitar, mai ales când sunt atât de bruște. Mai mult decât atât, prin faptul că vremea s-a răcit și a apărut acest ger, a scăzut numărul de copii virale ale infecțiilor circulante. Gerul distruge o parte din virusuri, dar în momentul în care apare o creștere a temperaturii, va exista și o creștere a numărului de virusuri de sezon”, a explicat dr. Florin Roșu.

Citește și: EXCLUSIV | Alexandru Rafila, despre creșterea îngrijorătoare a cazurilor de gripă din România: ”Avem șase decese de gripă într-o săptămână. Sunt multe virusuri care produc infecții”

Medicul avertizează că, în fiecare an, în momentul trecerii de la iarnă la primăvară, când cresc temperaturile, crește și numărul de cazuri de viroze.

„Organismul va resimți această schimbare de temperatură, sistemul imunitar va fi afectat și da, desigur, putem vorbi de prelungirea sezonului gripal pe ansamblu.

Trebuie să luăm în calcul și presiunea asupra sistemului sanitar, pentru că vom avea un val și mai mare de îmbolnăviri de persoane care vor prezenta viroze respiratorii, iar cea mai gravă formă de viroză respiratori este gripa.

Trebuie gândit foarte bine managementul riscului astfel încât unitățile de primire a urgențelor și spitalele să nu fie copleșite, fiindcă ele vor fi asaltate de cazuri, dar să aibă capacitatea să gestioneze fluxul de cazuri”, a declarat medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, pentru Libertatea.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi, 1 februarie, că România este în stare de alertă epidemiologică, după ce numărul de cazuri de gripă a crescut pentru trei săptămâni la rând. „Nu o să avem o situație în care să fie declarată epidemie de gripă pentru că așa cum observațiile noastre arată, menținerea acestui trend crescător este limitată și până la sfârșitul lunii februarie probabil că valorile vor fi sensibil mai mici”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Apartamentele pe care să nu le cumperi niciodată, chiar dacă au prețuri tentante. Le găsești în marile orașe precum București sau Cluj, dar nimeni nu îți va spune acest detaliu
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul ireal pe care îl cere proprietarul unei garsoniere de 11 mp, din Cluj-Napoca: „Deschizi ușa și sari direct în pat”. Anunțul a ajuns viral pe rețelele sociale
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Nave militare rusești vor acosta în Cuba la sfârșitul lunii iulie
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!