Avertisment pentru turiştii care vor să meargă la munte la sfârşitul acestei săptămâni. „Recomandăm turiştilor, ţinand cont că la 1 noiembrie s-au închis traseele să nu se avânte sub nicio forma pe platoul Bucegilor. Există şi pericolul de avalanşe”, susţin reprezentanţii Salvamont, după ce vântul a ajuns la 100 de kilometri pe oră la Sinaia.
Vineri se anunţă temperaturi puţin mai ridicate decât normele în zonele de deal şi de munte, unde se anunţă o zi însorită, în timp ce în nord-vest şi centru local vremea va fi rece, cu temperaturi negative chiar şi ziua, căci norii joşi persistă pe parcursul zilei şi se menţin condiţiile de ceaţă. Înnorări vor fi şi în estul şi sud-estul ţării, dar numai temporar, iar precipitaţiile, slabe, mixte, mai sunt prezente doar pe alocuri, la începutul zilei, în Dobrogea. Vântul rămâne şi el potolit, iar maximele zilei pornesc de la -5…-4 grade în estul Transilvaniei, însă ating şi 6…7 grade în Subcarpaţii Moldovei şi în Dealurile Crişanei.
Sâmbătă se menţin temperaturi apropiate de norme în mare parte din ţară, iar la deal şi munte şi local în sudul ţării va fi chiar mai cald decât ar trebui. Iar ziua se anunţă în general însorită, cu câţiva nori în plus, din când în când, în estul ţării, şi doar în nord-vest şi în vestul extrem vorbim despre înnorări persistente. Iar în zonele joase, în special din regiunile intracarpatice, se va semnala ceaţă, local chiar persistentă, însă doar izolat vor fi posibile burniţe sau fulguieli trecătoare. Fără vânt şi cu maxime la amiază de la -4…-2 grade local în Transilvania până la 7…8 grade în dealurile Munteniei şi ale Olteniei.
CITEŞTE PROGNOZA METEO pe trei zile