Un punct-amendă valorează 10% din venitul minim brut pe economie, fiind stabilizat la suma de 145 lei per punct amendă. În plus, intrarea într-o intersecție dirijată prin semafoare, dacă aceasta duce la blocarea circulației, poate atrage amenzi cuprinse între 9-20 puncte amendă și 6 puncte penalizare.
„Pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare, iar pătrunderea într-o intersecție dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției, se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 9-20 puncte amendă și 6 puncte penalizare”, transmite Poliția Capitalei.
Pentru a asigura siguranța și fluiditatea traficului, autoritățile din București, împreună cu polițiștii rutieri, desfășoară acțiuni de monitorizare și intervenție în intersecțiile importante ale orașului. Aceste eforturi sunt concentrate pe prevenirea blocajelor rutiere și asigurarea unui trafic cât mai fluid posibil, în special în perioadele cu volum ridicat de mașini. În acest sens, Brigada Rutieră a dispus prezența polițiștilor rutieri în aproximativ 30 de intersecții cheie din cele șase sectoare ale Capitalei, cu scopul de a îmbunătăți siguranța și fluiditatea circulației autovehiculelor, în special în orele de vârf.
Citeşte şi: Cum ai voie să transporţi un animal de companie cu maşina. S-a schimbat legea, amenzile sunt uriaşe
Poliția Capitalei răspunde prompt solicitărilor cetățenilor referitoare la blocajele în trafic, inclusiv în situațiile cu aglomerație crescută datorată evenimentelor sportive, culturale sau artistice, precum și în zonele unde se efectuează lucrări pe drumuri, pentru a minimiza impactul asupra traficului și pentru a preveni accidentele rutiere.