Calendarul pentru intrarea probabilă în atmosferă a unor bucăţi din staţia spaţială chineză este perioada 30 martie – 6 aprilie, potrivit ESA.
„Cu trei-patru zile înainte putem afla ziua exactă şi, în aceiaşi zi, putem determina momentul exact într-un interval de câteva ore”, a declarat Holger Krag, din cadrul ESA.
Totuşi, precizează sursa citată, nu este nevoie ca locuitorii Pământului să fie neliniştiţi. „Riscul de a fi o lovit de o bucată din staţia spaţială este la fel de mare ca acela de a fi lovit de două ori de fulger în acelaşi an”, a spus el.
Agenţiile spaţiale din întreaga lume au dat publicităţii predicţii privind locul în care estimează că vor lovi suprafaţa Pământului bucăţile din fosta staţie Tiangong-1 de 8,5 tone dacă acestea nu sunt distruse la intrarea în atmosferă.
O predicţie a zonei de prăbuşire de către Aerospace Corporation exclude Europa, dar pe de altă parte nu exclude căderea unor bucăţi în oraşe foarte populate precum New York, Rio de Janeiro şi Manila.
Agenţia susţine că riscul ca oamenii să fie răniţi la căderea bucăţilor în atmosferă este foarte scăzut şi notează că până acum nu există incidente de rănire a unor oameni provocate de căderea prin atmosferă a unor rămăşiţe spaţiale.