Alertă la New York. Un simpatizant Hamas, care ameninţa că aruncă în aer Trump Tower, a fost arestat

Un tânăr - care ameninţa să arunce în aer Trump Tower şi consulatul Israelului din New York - a fost arestat miercuri la New Jersey, a anunţat procurorul federal al acestui stat vecin New York-ului, informează AFP.
Iulian Tudor
23 mai 2019, 08:12

Anchetatorii afirmă că au găsit o întreagă serie de mesaje ameninţătoare pe reţelele de socializare postate de Jonathan Xie (20 de ani), simpatizant al Brigăzilor Al-Qassam, ramura armată a mişcării islamiste Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, scrie agerpres.ro.

Jonathan Xie, originar din Basking Ridge, comunitate bogată din New Jersey, a fost inculpat pentru două capete de acuzare referitoare la tentativa de susţinere materială a unui grup terorist - pasibile cu câte 20 de ani de închisoare fiecare - mărturie falsă şi ameninţare interstatală.

'Ameninţarea emanând de la extremişti violenţi, autoradicalizaţi în SUA, rămâne persistentă', a subliniat procurorul Craig Carpenito într-un comunicat. 'Deşi majoritatea americanilor ştiu de Statul Islamic, luăm în serios pe cei care ajută orice organizaţie teroristă recunoscută', a adăugat el.

Jonathan Xie a trimis 100 de dolari în decembrie unui presupus membru al Brigăzilor Al-Qassam şi s-a lăudat cu privire la aceasta pe Instagram, admiţând: 'Ştiu că este ilegal'.

În februarie, el a spus că doreşte să se angajeze în armata americană 'pentru a învăţa cum să ucidă'. În aprilie, acesta a postat pe Instagram fotografii cu Trump Tower suprapuse pe un mesaj în care susţinea că ar vrea să pună o bombă acolo.

Sub o altă fotografie, Jonathan Xie întreba: 'Ar trebui oare aruncat în aer Trump Tower?', propunând să se răspundă prin da sau nu la întrebare, un mini-sondaj însoţit de o pictogramă care reprezenta o bombă.

În aprilie, tot pe Instagram, el a postat drapelul Hamas şi o armă, afirmând că vrea să meargă la o 'defilare proisraeliană' şi să 'ucidă cât mai multă lume'.

Ultima tentativă de atentat la New York datează din decembrie 2017: un bărbat originar din Bangladesh, inspirat de gruparea jihadistă Statul Islamic, a încercat să se arunce în aer pe culoarele metroului din Times Square, dar nu a făcut decât să se rănească uşor.

Recunoscut vinovat în noiembrie trecut, el urmează să-şi primească sentinţa la 10 septembrie.

Anchetatorii afirmă că au găsit o întreagă serie de mesaje ameninţătoare pe reţelele de socializare postate de Jonathan Xie (20 de ani), simpatizant al Brigăzilor Al-Qassam, ramura armată a mişcării islamiste Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, scrie agerpres.ro.

Jonathan Xie, originar din Basking Ridge, comunitate bogată din New Jersey, a fost inculpat pentru două capete de acuzare referitoare la tentativa de susţinere materială a unui grup terorist – pasibile cu câte 20 de ani de închisoare fiecare – mărturie falsă şi ameninţare interstatală.

‘Ameninţarea emanând de la extremişti violenţi, autoradicalizaţi în SUA, rămâne persistentă’, a subliniat procurorul Craig Carpenito într-un comunicat. ‘Deşi majoritatea americanilor ştiu de Statul Islamic, luăm în serios pe cei care ajută orice organizaţie teroristă recunoscută’, a adăugat el.

Jonathan Xie a trimis 100 de dolari în decembrie unui presupus membru al Brigăzilor Al-Qassam şi s-a lăudat cu privire la aceasta pe Instagram, admiţând: ‘Ştiu că este ilegal’.

În februarie, el a spus că doreşte să se angajeze în armata americană ‘pentru a învăţa cum să ucidă’. În aprilie, acesta a postat pe Instagram fotografii cu Trump Tower suprapuse pe un mesaj în care susţinea că ar vrea să pună o bombă acolo.

Sub o altă fotografie, Jonathan Xie întreba: ‘Ar trebui oare aruncat în aer Trump Tower?’, propunând să se răspundă prin da sau nu la întrebare, un mini-sondaj însoţit de o pictogramă care reprezenta o bombă.

În aprilie, tot pe Instagram, el a postat drapelul Hamas şi o armă, afirmând că vrea să meargă la o ‘defilare proisraeliană’ şi să ‘ucidă cât mai multă lume’.

Ultima tentativă de atentat la New York datează din decembrie 2017: un bărbat originar din Bangladesh, inspirat de gruparea jihadistă Statul Islamic, a încercat să se arunce în aer pe culoarele metroului din Times Square, dar nu a făcut decât să se rănească uşor.

Recunoscut vinovat în noiembrie trecut, el urmează să-şi primească sentinţa la 10 septembrie.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'