Alertă maximă, produsul retras de urgenţă de pe piaţă! Aruncaţi-l imediat dacă îl aveţi în casă, conţine droguri de mare risc!

Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit o situație alarmantă care a determinat retragerea urgentă a unui produs din mai multe centre comerciale. Conform informațiilor oficiale, s-a constatat că pungile de semințe de mac comercializate în județul Alba conțineau o cantitate nepermis de mare de opiu.
Filip Stan
07 feb. 2024, 10:51
Alertă maximă, produsul retras de urgenţă de pe piaţă! Aruncaţi-l imediat dacă îl aveţi în casă, conţine droguri de mare risc!
Alertă maximă, produsul retras de urgenţă de pe piaţă! Aruncaţi-l imediat dacă îl aveţi în casă!

Alertă maximă, produsul retras de urgenţă de pe piaţă! Această descoperire a condus la retragerea imediată a 74 de kilograme de semințe de mac de pe piață, iar autoritățile au inițiat investigații pentru a identifica sursa acestei erori. Opiul este cunoscut ca un puternic narcotic și este utilizat în diverse scopuri, inclusiv ca somnifer sau calmant, transmite Alba24.

Citeşte şi: Alimentul banal care accelerază slăbirea, dezvăluit de Mihaela Bilic. „Este esenţial în orice dietă”

Pentru a cultiva și prelucra semințele de mac, este necesară obținerea unei autorizații speciale, iar toate procedurile sunt supuse unor reglementări stricte. În contextul acestor evenimente, autoritățile au intensificat controalele și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 120.000 de lei în prima lună a anului curent.

„În luna ianuarie, urmare a unei notificări primite prin Sistemul de Alertă Rapidă pentru Alimente și Furaje (SRAF – instrument prin care se realizează un schimb de informaţii între Autorităţile Competente Centrale pentru alimente şi furaje din cadrul Statelor Membre), a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 74 de kilograme de semințe de mac de la unități de vânzare cu amănuntul. În cazul semințelor de mac s-a constatat depășirea limitei maxime admise de alcaloizi de opiu”, a anunțat DSVSA Alba.

Citeşte şi: Anca Ţurcaşiu dezvăluie secretele tinereţii. Rutina care întârzie procesul de îmbătrânire

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a anunțat că, în prima lună a anului curent, inspectorii din cadrul instituției au efectuat 283 de acțiuni de control la unități din domeniul alimentar care produc sau comercializează produse de origine animală și non-animală. Ca rezultat al acestor controale, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 54.800 de lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Este esențial ca consumatorii să fie informați cu privire la astfel de probleme și să acorde atenție produselor pe care le achiziționează, pentru a evita expunerea la riscuri pentru sănătate.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Record de conturi șterse. Mulți utilizatori rămân fără Instagram și Facebook
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Ismael „El Mayo” Zambada și fiul lui „El Chapo” arestați în Texas
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!