Alertă meteo în intervalul 05 ianuarie, ora 20 – 07 ianuarie, ora 10. În această perioadă, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, temporar și de 80…90 km/h, precum și în Banat și Crișana, unde vor fi viteze de 40…50 km/h. În cursul nopții de duminică spre luni (5/6 ianuarie) și în primele ore ale zilei de luni (6 ianuarie) în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei și pe alocuri în Moldova vor fi precipitații slabe, la început ninsori, apoi lapoviță și ploi ce vor depune pe arii restrânse polei, anunţă ANM.
Alertă meteo. În Munții Apuseni, Carpații Orientali și jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, în special la altitudini de peste 1700 m, temporar, vântul va prezenta intensificări, cu rafale de 90…110 km/h.
ANM-Avertizare-generala-T0-250105095734
PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 05.01.2025 Ora 20:00 – 06.01.2025 Ora 08:00
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -3…-1 grad.
Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 06.01.2025 Ora 08:00 – 07.01.2025 Ora 10:00
Vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice, în special cele diurne vor fi mai ridicate decât cele normale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -1…1 grad. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.
Vremea în ianuarie și februarie. Florinela Georgescu, ANM: Vom simți efectele asupra facturilor
Directorul de prognoză meteorologică al ANM, Florinela Georgescu vine cu vești bune, deși încă nu se pot face estimări performante care să acopere o perioadă mai lungă de timp. Totuși, așa cum arată datele de la acest moment, luna ianuarie și februarie va fi reprezentată de variațiuni ale temperaturilor negative și pozitive, un lucru nu tocmai fericit pentru facturile la gaze, spune aceasta.
„Estimările pe durate mai lungi, acelea care oferă informații despre temperatura medie pentru fiecare lună în parte, pentru următoarele luni, sunt destul de optimiste din punct de vedere al temperaturilor, așezând țara noastră într-o zonă cu posibile temperaturi medii apropiate de normal sau chiar ușor peste normă. De asemenea, precipitațiile se vor încadra într-o normalitate pentru lunile de iarnă” spune Florinela Georgescu.
Deși aceste prognoze arată temperaturi în unele cazuri peste medie, s-ar putea ca pe alocuri să existe și episoade de frig intens. Cu toate acestea, facturile la gaz ar putea să reprezinte un efort financiar în anumite cazuri, a mai adăugat meteorologul.