Alertă meteo COD GALBEN de vânt puternic pentru 15 judeţe, apoi ploi

Vremea se schimbă semnificativ la sfârşit de săptămână în jumătate din ţară. Dacă în sud şi est valorile termice vor continua să crească, ajungând până la maxime de 23 de grade, în centrul şi vestul ţări cerul va fi înnorat, iar spre seară și noaptea se vor semnala ploi.
Alina Andrei
03 nov. 2021, 11:53
Alertă meteo COD GALBEN de vânt puternic pentru 15 judeţe, apoi ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă meteo COD GALBEN de vânt puternic pentru 15 judeţe, unde sunt aşteptate intensificări ale vântului.
Alerta meteo COD GALBEN este valabilă pentru intervalul 03 noiembrie, ora 20 – 04 noiembrie, ora 23.

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în județul Caraș-Severin, iar din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (03 / 04 noiembrie), treptat vântul se va intensifica și în județele Timiș, Arad și Bihor, cu rafale de 55…70 km/h.

Pe parcursul zilei de joi (04 noiembrie) intensificări temporare ale vântului vor fi local în nordul, centrul și estul țării, cu viteze de 45…55 km/h”, a tranmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

De asemenea, ANM a emis şi o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 04 noiembrie, ora 20 – 06 noiembrie, ora 10, când sunt aşteptate ploi moderate cantitativ.

„În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane aferente va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
03.11.2021 ORA 20:00 – 04.11.2021 ORA 08:00
Cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi vor fi nori de nivel jos și posibil ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod normal, va fi de 7…8 grade.

04.11.2021 ORA 08:00 – 05.11.2021 ORA 8:00
Valorile termice vor continua să crească, situându-se peste cele normale datei. În prima parte a zilei și din nou noaptea vor fi nori joși și posibil ceață, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

05.11.2021 ORA 08:00 – 06.11.2021 ORA 10:00
Vremea va continua să se încălzească devenind deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale intervalului și a doua parte a nopții când vor fi nori de nivel jos și posibil ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Prognoza meteo joi

Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, în zonele de deal și de munte și local în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade. În vestul și nord-vestul țării vor fi înnorări temporar accentuate, iar spre seară și noaptea se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice, iar canitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate. În celelalte zone cerul va fi variabil, însă în prima parte a zilei și pe parcursul nopții, îndeosebi în sud-sud est, pe arii restrânse va fi ceață sau nebulozitate stratiformă. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mari pe creste, în vest, iar trecător și cu intensitate mai mică și în centru și est.

Şi la Bucureşti, joi, valorile termice vor continua să crească, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. La începutul zilei și noaptea vor fi condiții pentru ceață sau nebulozitate joasă, dar în restul timpului cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Citeşte şi Un val de aer polar va lovi România. Când se schimbă vremea

Prognoza meteo vineri

Vremea va fi deosebit de caldă în centrul, sudul și estul țării, însă în vest și nord-vest valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. Pe parcursul zilei, în vestul, nord-vestul și nordul țării, iar seara și noaptea și în sud-vest și centru vor fi înnorări și pe arii relativ extinse va ploua. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat pot fi cantități de apă mai însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, însă în prima parte a zilei și noaptea, în zonele joase, îndeosebi din sud și est, va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, iar cu totul izolat și burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și temporar și în estul teritoriului.

La Bucureşti, vineri, vremea va fi în continuare deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, însă dimineața și noaptea se mențin condițiile pentru ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade, transmite ANM.

Citeşte şi PROGNOZA NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2021. Un ciclon loveşte România, veşti proaste de Sărbătorile de iarnă

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Cum alegi cel mai dulce pepene. Trucul dezvăluit de un specialist
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia consideră prezența navelor NATO în Marea Neagră drept o amenințare
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'