Alertă meteo COD GALBEN
Interval de valabilitate: 17 februarie, ora 20 – 20 februarie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări ale vântului și viscol
Zone afectate: la munte, la peste 1700 m altitudine
La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 70…100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 08 – 19 februarie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului și viscol puternic
Zone afectate: la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură
În intervalul menționat, la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h și va fi viscol puternic.
Alertă meteo COD GALBEN
Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 08 – 19 februarie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului
În intervalul menționat, în nord-vestul, nordul, centrul și local în sudul și în extremitatea de sud-est a țării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55…65 km/h și izolat 70 km/h.
Alertă meteo COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 17 februarie, ora 20 – 19 februarie, ora 20
Fenomene vizate și zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat în zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, și Suceava, la altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă. La altitudini sub 1700 m, temporar va ploua, prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, anunţă ANM.
Notă: în nordul, nord-vestul și centrul țării vor fi precipitații moderate cantitativ și pe alocuri se vor acumula peste 25…35 l/mp.
Este COD ROŞU, meteorologii trag un semnal de alarmă. Risc mare pentru turiştii care merg la munte
Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: cum va fi vremea în luna martie
Temperaturile cresc şi vor fi mai ridicate decât cele normale pentru perioada din calendar, potrivit prognozei meteorologice pentru perioada 20 februarie – 20 martie.
20 – 27 februarie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale, nord- vestice, dar mai ales ales în zonele montane, dar şi deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
27 februarie – 6 martie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.
6 – 13 martie
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.
13 – 20 martie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă în general excedentară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.