Alertă mondială: Iranul ar putea ataca Israelul! Temeri legate de izbucnirea unui război sângeros. UPDATE: Tarom suspendă zborurile în zonă

Sistemele de apărare aeriană au interceptat mai multe drone lansate astăzi de gruparea şiită Hezbollah din Liban. Una a reușit să cadă la aproximativ zece kilometri de graniţă. Secretarul de stat Antony Blinken le-a spus omologilor săi din țările G7 că un atac al Iranului și Hezbollah împotriva Israelului ar putea începe.
Filip Stan
05 aug. 2024, 18:09
Alertă mondială: Iranul ar putea ataca Israelul! Temeri legate de izbucnirea unui război sângeros. UPDATE: Tarom suspendă zborurile în zonă

UPDATE. Compania TAROM a anunțat luni seară, într-un comunicat, că suspendă zborurile către și dinspre Tel Aviv, Amman și Beirut pentru perioada 6-12 august 2024, în urma evoluțiilor actuale din Orientul Mijlociu și a deteriorării contextului de securitate din regiune.

TAROM a suspendat inițial doar zborurile pe ruta București – Beirut, până la data de 6 august, în urma alertei de călătorie emise de către Ministerul Afacerilor Externe, care informează asupra riscurilor de securitate pentru deplasările în Republica Libaneză și recomandă evitarea oricărei călătorii.

Cursele anulate în perioada 6-12 august din motive de securitate sunt:

  • RO155/6 OTOPENI – TEL AVIV – OTOPENI
    RO2153/4 OTOPENI – TEL AVIV – OTOPENI
    RO167/8 OTOPENI – BEIRUT – OTOPENI
    RO187/8 OTOPENI – AMMAN – OTOPENI

TAROM recomandă tuturor pasagerilor să urmărească comunicările oficiale pentru cele mai recente actualizări și să să contacteze compania pentru reprogramarea călătoriei la o dată ulterioară, fără niciun cost suplimentar. De asemenea, pasagerii au opțiunea de a solicita rambursarea contravalorii biletului de avion.

„Pentru reprogramare sau rambursare, în cazul în care biletele au fost achiziționate de pe site-ul TAROM sau prin intermediul unei agenții TAROM, avem rugămintea să contactați centrul de suport TAROM la numerele de telefon: (004) 021 9978, (004) 0800500 131 (TelVerde), (004) 0371 529 000 sau oricare dintre adresele de email: [email protected][email protected]. Modificările se pot face nu mai târziu de 1 an de la data emiterii biletului dvs de călătorie. Echipa TAROM regretă orice neplăceri create de aceste măsuri și reconfirmă prioritatea companiei pentru siguranța zborurilor și securitatea pasagerilor și echipajelor sale”, a mai transmis TAROM, în comunicat.

 

Hezbollah atacă la granița cu Israelul. Tensiunile critice dintre Iran și Israel s-au accentuat în urma asasinatului de la Teheran al liderului grupării islamiste palestiniene Hamas. Potrivit armatei israeliene, în urma căderii unei drone, un ofiţer și un soldat ai forţelor armate au fost răniţi uşor. Hezbollah a revendicat atacul. Gruparea şiită pro-iraniană a susţinut că lansarea dronelor a avut loc ca răspuns la atacurile israeliene în care doi luptători au fost ucişi.

Războiul din Iran și Israel pare inevitabil. Deși în relația cu Statele Unite premierul israelian și-a declarat implicarea în procesul de restabilire a păcii, într-un comunicat național, el a avertizat că vor urma zile dificile pentru cetățeni, în contextul amenințărilor multiple.

Biden și Netanyahu au purtat discuții despre ”noi desfășurări de trupe americane defensive” în Israel

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Suntem pregătiți pentru orice scenariu și vom rămâne uniți și gata de acțiune împotriva oricărei amenințări. Ei vor plăti prețul dacă va exista orice fel de agresiune contra noastră”.

Premierul Israelului nu a confirmat, dar nici nu a infirmat implicarea în asasinatul liderului Hamas, dar a recunoscut implicarea în asasinatul unui lider militar al grupării Hezbollah.

Iranul anunţă că are ”dreptul legal” de a pedepsi Israelul pentru asasinarea lui Haniyeh

Iranul anunţă luni că are ”dreptul legal” de a-şi pedepsi inamicul jurat Israelul pentru asasinarea la Teheran pe care i- o impută a liderului mişcării islamiste palestiniene Hamas Islamil Haniyeh, relatează AFP.

”Noi ne considerăm dreptul de a ne apăra securitatea naţională, suveranitatea şi integritatea teritorială ca pe un drept incontestabil”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă săptămânală, un purtător de cuvânt al Ministerul iranian de Externe, Nasser Kanani.

Iranul, mişcările islamiste palestiniană Hamas şi libaneză Hezbollah acuză Israelul de asasinarea miercuri la Teheran a liderului Hamas Ismail Haniyeh, pe care Israelul nu a comentat-o.

Moartea lui Ismail Haniyeh a intervanit la doar câteva ore după un atac revendicat de către Israel în care a fost ucis şeful militar al mişcării islamiste libaneze Hezbollah Fuad Shukr, în apropiere de Beirut.

Atac de amploare asupra flotei rusești de la Marea Neagră. Forțele armate ucrainene au scufundat submarinul „Rostov pe Don”: „Nu există loc sigur în apele teritoriale ale Ucrainei”

”Iranul are dreptul legal de a pedepsi” Israelul, a subliniat Kanani. Îngrijorările cu privire la o posibilă escaladare militară în Orientul Mijlociu cresc după o multiplicare în ultimele zile a unor ameninţări din partea Iranului şi aliaţilor săi împotriva Israelului.

”Dacă guvernele din regiune şi comunitatea internaţională şi-ar fi îndeplinit datoria legală exercitând presiuni asupra regimului sionist, nu am fi constatat, fără îndoială, un asemenea nivel crescut de dezordine şi o escaladare a riscului unui conflict în regiune”, a mai subliniat purtătorul de cuvânt.

Guvernul israelian anunţă că Israelul se află la un ”nivel foarte mare” de pregătire în vederea oricărui scenariu, ”atât defensiv, cât şi ofensiv”.

Principalul aliat al Israelul, Statele Unite au anunţat o consolidare a dispozitivului militar american în Orientul Mijlociu, în vederea unei ”creşteri a susţinerii apărării Israelului”.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul
Capital.ro
Femeile, recrutate în armată. S-a dat ORDIN pentru cele de peste 25 de ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
SEACĂ FÂNTÂNILE DIN ȚARĂ! Oamenii primesc apă cu porția
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Verifică dacă ai telefonul urmărit. Codurile care te ajută
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Simona Halep, devastată după ce a primit vestea cutremurătoare: 'Dumnezeu să-l odihnească în pace!'
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Măsura intră în vigoare de astăzi, 5 August, de la ora 23:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
TAROM SUSPENDĂ ZBORURILE CĂTRE TEL AVIV, AMMAN ȘI BEIRUT ÎN PERIOADA 6-12 AUGUST DIN MOTIVE DE SECURITATE
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!