Alertă pe Aeroportul Otopeni. Bărbat care călătorise în China, cu simptome de gripă, transportat de urgenţă la spitalul Matei Balş.

Alertă pe Aeroportul Otopeni, după ce un bărbat a acuzat că se simte rău. Potrivit autorităţilor, pasagerul, un tânăr israelian, călătorea pe ruta Telaviv-București. Pentru că în urmă cu câteva luni călătorise și în China, autorităţile au intrat în alertă. În momentul în care a aterizat avion, pasagerul a fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul Matei Balș pentru investigații. Autoritățile s-au grăbit să anunțe oficial că nu are coronavirus, doar pentru simplul motiv că a trecut prea mult timp de la momentul în care pacientul s-a aflat în China. Ceilalți 178 de pacienți, care s-au aflat cu el astăzi în avion, au fost lăsați să plece acasă.
Romania TV
25 ian. 2020, 14:45
Alertă pe Aeroportul Otopeni. Bărbat care călătorise în China, cu simptome de gripă, transportat de urgenţă la spitalul Matei Balş.
Bărbatul a ajuns la Bucureşti sâmbătă după-amiază cu o cursă Ryanair care venea de la Tel Aviv şi care, cu ceva timp în urmă, a călătorit în China. Respectivul pasager s-a plâns că nu se simte prea bine, iar comandantul aeronavei Ryanair de pe cursa cu indicativul FR2839 a luat legătura cu turnul de la Bucureşti, care a alarmat autorităţile sanitare din România şi personalul medical de pe Aeroportul Henri Coandă. Aceştia din urmă au pregătit o ambulanţă pentru preluarea rapidă a pacientului, iar întreg cazul este în atenţia Insitutului Naţional de Sănătate Publică.
 
Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a exclus posibilitatea îmbolnăvirii provocate de coronavirus, precizând că acesta a călătorit în China în urmă cu trei luni, când nu exista niciun caz de infectare.

”Probabil trebuie investigat şi trarat ca atare, dar pentru altă afecţiune decât cea provocată de coronavirus. (…) Nu este vorba despre infecţia cu coronavirus”, a subliniat Rafila.

Virusul din China se extinde şi face noi victime

Coronavirusul se răspândeşte în China şi în mai multe ţări din regiune. 41 de persoane au murit din cauza virusului în China şi peste 40 de milioane de persoane sunt blocate pentru măsuri antiepidemice, transmite AFP. 

În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri au fost confirmate şi spitalizate sâmbătă în Franţa. Un mare număr de festivităţi prevăzute pentru Anul Nou Chinezesc au fost anulate ca o măsură a autorităţilor în încercarea de a împiedica răspândirea coronavirusului.

Coronavirusul apărut în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei, a făcut 41 de morţi în ţară, iar numărul persoanelor contaminate a crescut la 1.287, au precizat sâmbătă autorităţile locale.

În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri au fost confirmate şi spitalizate sâmbătă în Franţa, primele din Europa, potrivit Agerpres.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cum îți dai seama dacă hackerii ți-au intrat în telefon. Trei semne subtile care îți spun că dispozitivul tău e afectat
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
25.000 de lei de la stat GRATIS pentru români! Anunțul Guvernului
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Calendarul majorării și livrării pensiilor. Cine are prioritateCalendarul majorării pensiilor. Ce urmează pentru pensionari
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cât de talentată este iubita lui David Popovici! Taisia face o artă din make-up și are înclinații spre domeniul sportului
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Iulie 2024, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată în China
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?