Alertă sanitară în Franţa din cauza noului val de COVID-19. Peste 120.000 de noi infectări într-o singură zi

Noul val de infectări cu COVID-19 pune pe jar autorităţile sanitare din Franţa. Sălile de teatru şi de concerte şi-au anulat sau chiar amânat o parte din programe, iar oamenilor li se recomandă să poarte din nou măşti de protecţie în spaţiile aglomerate, în special în mijloacele de transport public.
Filip Stan
02 iul. 2022, 16:33
Alertă sanitară în Franţa din cauza noului val de COVID-19. Peste 120.000 de noi infectări într-o singură zi

Alertă sanitară în Franţa din cauza noului val de COVID-19. Peste 120.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate vineri, 1 iulie, de autorităţile din Hexagon. În prezent, Franţa este pe primul loc în Europa la cel mai mare număr de infectări zilnice.

Citeşte şi: Masca redevine obligatorie, pandemia de Covid loveşte din nou Franţa

Îngrijorare în Germania şi Marea Britanie din cauza noului val de COVID-19

În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare din Germania au anunţat că s-au înregistrat aproape 100.000 de noi îmbolnăviri.

Pe locul 3 în top se află Italia, unde numărul persoanelor testate pozitiv cu COVID-19 a depăşit 86.000, cu 30.000 mai mult decât săptămâna trecută.

De asemenea, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut şi în Marea Britanie, cu mai mult de jumătate de milion într-o săptămână, cel mai probabil, pe fondul transmiterii celei mai recente tulpini de Omicron – BA.4 şi BA.5.

În aceste condiţii, numărul de internări continuă să crească, iar autorităţile britanice spun că există indicii timpurii privind o creştere a numărului de internări la Terapie Intensivă în rândul vârstnicilor.

Citeşte şi: OMS cere liderilor europeni „măsuri urgente” pentru combaterea răspândirii accelerate a variolei maimuţei

Autorităţile britanice estimează că 2,3 milioane de persoane din gospodării private s-au infectat cu acest virus săptămâna trecută, în creştere cu 32% comparativ cu săptămâna precedentă, conform datelor Biroului Naţional de Statistică (ONS).

În Regatul Unit, virusul rămâne cel mai răspândit în Scoţia, unde se estimează că 288.200 de persoane au avut COVID-19 săptămâna trecută, sau una din 18. Aceasta reprezintă o creştere comparativ cu săptămâna precedentă, când au fost raportate 250.700 de cazuri (o persoană din 20) şi este cea mai mare cifră înregistrată în Scoţia după începutul lunii aprilie, potrivit Ziare.com.

Avertismentul al OMS din cauza noului val COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, joi, 30 iunie, că se aşteaptă la ”niveluri ridicate” ale cazurilor de Covid-19 în această vară în Europa şi a cerut monitorizarea îndeaproape a virusului după triplarea cazurilor zilnice în decurs de o lună, relatează AFP.

”Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

La nivel global, infectările cu COVID sunt în creștere în 110 țări, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Fabricile din România care își vor spulbera concurența pe piața europeană. Trec la un nivel superior și vor produce pe bandă rulantă
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
ZILE DE FOC în România. Caniculă şi disconfort termic accentuat în aproape toată ţara
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Ucraina detaliază noua super-dronă cunoscută sub numele de „Palianîția”
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...