Alertă sanitară în Franţa din cauza noului val de COVID-19. Peste 120.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate vineri, 1 iulie, de autorităţile din Hexagon. În prezent, Franţa este pe primul loc în Europa la cel mai mare număr de infectări zilnice.
Citeşte şi: Masca redevine obligatorie, pandemia de Covid loveşte din nou Franţa
În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare din Germania au anunţat că s-au înregistrat aproape 100.000 de noi îmbolnăviri.
Pe locul 3 în top se află Italia, unde numărul persoanelor testate pozitiv cu COVID-19 a depăşit 86.000, cu 30.000 mai mult decât săptămâna trecută.
De asemenea, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut şi în Marea Britanie, cu mai mult de jumătate de milion într-o săptămână, cel mai probabil, pe fondul transmiterii celei mai recente tulpini de Omicron – BA.4 şi BA.5.
În aceste condiţii, numărul de internări continuă să crească, iar autorităţile britanice spun că există indicii timpurii privind o creştere a numărului de internări la Terapie Intensivă în rândul vârstnicilor.
Citeşte şi: OMS cere liderilor europeni „măsuri urgente” pentru combaterea răspândirii accelerate a variolei maimuţei
Autorităţile britanice estimează că 2,3 milioane de persoane din gospodării private s-au infectat cu acest virus săptămâna trecută, în creştere cu 32% comparativ cu săptămâna precedentă, conform datelor Biroului Naţional de Statistică (ONS).
În Regatul Unit, virusul rămâne cel mai răspândit în Scoţia, unde se estimează că 288.200 de persoane au avut COVID-19 săptămâna trecută, sau una din 18. Aceasta reprezintă o creştere comparativ cu săptămâna precedentă, când au fost raportate 250.700 de cazuri (o persoană din 20) şi este cea mai mare cifră înregistrată în Scoţia după începutul lunii aprilie, potrivit Ziare.com.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, joi, 30 iunie, că se aşteaptă la ”niveluri ridicate” ale cazurilor de Covid-19 în această vară în Europa şi a cerut monitorizarea îndeaproape a virusului după triplarea cazurilor zilnice în decurs de o lună, relatează AFP.
”Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.
La nivel global, infectările cu COVID sunt în creștere în 110 țări, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.