Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,6, a fost raportat luni dimineață. Seismul, care a avut loc la ora 06:24, ora locală a României, a fost înregistrat în Halmahera, Indonezia, informează infp.ro.
Cutremurul s-a produs la adâncimea de 30 de kilometri.
Cutremur în România, în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit
Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 s-a produs săptămâna trecută în provincia Malatya din estul Turciei, a declarat autoritatea pentru dezastre şi situaţii de urgenţă a ţării, AFAD, informează Reuters. Seismul s-a produs la ora locală 10:46.
Deocamdată, nu au fost raportate pagube sau victime. Centrul Seismologic European Mediteranean a evaluat că seismul a avut o magnitudine de 6,1 şi s-a produs la o adâncime de 9 km sub pământ, în timp ce americanii de la USGS au înregistrat un seism cu magnitudine de moment 6, la o adâncime de 10 km, cu epicentrul la 18 km vest de Doganyol.
Citeşte şi
Cel mai puternic cutremur care poate avea loc în România va fi de 8,1 grade, potrivit unor scenarii dintr-un document oficial al IGSU. Conform sursei citate, deși efectele care vor fi resimțite la sute de kilometri distanță, nu vor fi simțite doar în zona epicentrală (precum județele Vrancea sau Buzău), ci și la distanțe de până la 200-300 km.
Un cutremur cu intensitatea de 8 grade poate elibera o energie ce este echivalentă cu cea generată de 1.200 bombe nucleare, precum cele folosite la Hiroshima, ori de 15 milioane de tone de TNT, conform specialiștilor IGSU.
href=”https://www.romaniatv.net/raed-arafat-dupa-cutremurul-din-arad-cu-speriatul-nu-rezolvam-nimic-oricand-putem-avea-un-cutremur-de-55-de-6-de-65-si-unul-de-7_7530131.html”>Raed Arafat: „Cu speriatul nu rezolvăm nimic. Oricând putem avea un cutremur de 5,5, de 6, de 6,5 şi