Alerte teroriste în toată lumea. Un bărbat ameninţă că se aruncă în aer la Varşovia, muzeul Luvru s-a închis, iar proteste ale musulmanilor au loc în marile oraşe

Poliţia poloneză a încercuit sâmbătă Piaţa Pilsudski din centrul Varşoviei din cauza unei ameninţări cu bombă, cu o zi înainte de desfăşurarea unor alegeri legislative cu mare miză, transmite Reuters.
Filip Stan
14 oct. 2023, 15:28
Alerte teroriste în toată lumea. Un bărbat ameninţă că se aruncă în aer la Varşovia, muzeul Luvru s-a închis, iar proteste ale musulmanilor au loc în marile oraşe

Alerte teroriste în Polonia, unde au loc şi alegeri. Poliţia a izolat sâmbătă Piaţa Pilsudski din centrul Varşoviei din cauza unei ameninţări cu bombă, potrivit unui martor al Reuters, incidentul având loc cu o zi înainte de alegerile legislative, cu miză mare, din acest stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, vecin cu Ucraina şi unul dintre cei mai puternici susţinători ai săi.

Presa poloneză a relatat că un bărbat s-a urcat pe un monument din piaţă şi ameninţă că se va arunca în aer.

„Nu intraţi, este o bombă”, i-a spus unui reporter Reuters un agent de poliţie aflat la faţa locului.

SUA ar putea trimite puşcaşi marini spre Israel. Secretarul general al ONU face apel la Israel să ”evite o catastrofă umanitară”
Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că un bărbat s-a urcat pe monument.

Imagini postate pe platforma socială X arătau un bărbat care stătea în vârful monumentului Smolensk, ce comemorează victimele dezastrului aerian din 2010, în urma căruia au murit 96 de persoane, inclusiv preşedintele Lech Kaczynski şi soţia sa Maria.

https://twitter.com/liv59224/status/1713149106506408395

Alerte teroriste în Franţa: Muzeul Luvru a fost închis sâmbătă „din motive de securitate” 

Muzeul Luvru din Paris, cel mai mare din lume, a fost închis în mod excepţional sâmbătă la prânz „din motive de securitate”, în timp ce Franţa se află în alertă de tip „atac de urgenţă” în urma unui atentat islamist comis vineri la o şcoală din Arras şi soldat cu un mort şi doi răniţi, relatează AFP.

Celebrul muzeu parizian a anunţat sâmbătă că va rămâne închis toată ziua de teama unor atentate. „Luvrul a primit un mesaj scris care indică un risc pentru muzeu şi vizitatorii săi” şi „am decis (…) să îl evacuăm şi să îl închidem pentru această zi”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt, după ce muzeul a postat un anunţ că se închide pe reţeaua socială X (fostul Twitter). „Am ales, în actualul context naţional de alertă pentru atac de urgenţă, să îl evacuăm şi să îl închidem pentru o zi, în timp ce efectuăm verificările necesare”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Citește și: Şeful forţelor aeriene ale Hamas a fost ucis într-un raid aerian efectuat în Fâşia Gaza în cursul nopţii, potrivit armatei israeliene

Potrivit Muzeului Luvru, „persoanele care şi-au rezervat o vizită (la muzeu) în cursul zilei vor primi banii înapoi”.

Muzeul a primit mesaje referitoare la ameninţări cu bombă, a aflat BFMTV de la o sursă din poliţie. Forţele de ordine desfăşurau sâmbătă la prânz o anchetă, precizează postul de televiziune.

Vineri seară, Franţa a intrat în alertă de tip „atac de urgenţă”, cel mai înalt nivel al sistemului Vigipirate, după uciderea unui profesor, Dominique Bernard, înjunghiat mortal în faţa unui liceu din Arras de un tânăr de origine cecenă care figura în evidenţele serviciilor de securitate.

Acest act a fost calificat drept „terorism islamist” de către preşedintele francez Emmanuel Macron.

Sâmbătă, Palatul Élysée a anunţat desfăşurarea a 7.000 de soldaţi în toată Franţa. Aceşti soldaţi „vor fi desfăşuraţi de acum până luni seară şi până la noi ordine”, a precizat Élysée, într-un context marcat de temeri legate de faptul că Franţa, care găzduieşte cele mai mari comunităţi musulmană şi evreiască din Europa, ar putea „importa” conflictul dintre Hamas şi Israel.

Alerte teroriste. Preşedinţia franceză a anunţat sâmbătă că până la 7.000 de soldaţi din forţa Sentinelle vor fi desfăşuraţi în toată Franţa, la o zi după ce un profesor a fost înjunghiat mortal în faţa unui liceu din Arras de un tânăr cu antecedente de radicalizare, relatează AFP.

În cadrul reuniunii de securitate care a avut loc vineri la Palatul Élysée cu Emmanuel Macron, după atacul din Arras, „preşedintele Republicii a decis că vom mobiliza până la 7.000 de soldaţi din forţa Sentinelle, care vor fi desfăşuraţi de acum până luni seara şi până la noi ordine”, a precizat Preşedinţia.

Operaţiunea Sentinelle a fost desfăşurată pentru prima dată în 2015 de François Hollande, după atacurile de la Charlie Hebdo şi Hyper Cacher.

Pe fondul temerilor că războiul dintre Israel şi Hamas ar putea fi importat în Franţa, Parisul a anunţat că intră de vineri în stare de alertă pentru „atac de urgenţă”, cel mai înalt nivel al sistemului Vigipirate, care permite mobilizarea excepţională de resurse într-un interval de timp limitat.

Manifestaţie pro-Palestina în faţa sediului BBC. Postul de televiziune şi-a menţinut poziţia editorială de a nu-i numi pe militanţii Hamas drept terorişti

Sute de manifestanţi s-au adunat sâmbătă în faţa sediului BBC din Londra, Broadcasting House, înaintea unui marş pro-palestinian, după ce postul naţional public de televiziune din Marea Britanie s-a confruntat cu critici în ultimele zile pentru că şi-a menţinut poziţia editorială de a nu-i descrie pe militanţii Hamas drept terorişti, relatează The Guardian.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'