„Timp de 21 de ani am fost inspector la Garda Financiară. Din 2005 sunt proprietarul unei agenții de investigații din sudul Italiei. Ne desfășurăm activitatea în toată Italia, însă în special la Foggia, o zonă unde concentrația este mare de persoane care au venit din România. Sunt mulți români care ajung aici, unii muncesc, altii nu, și care se ocupă cu droguri, furturi și în special cu prostituția. În ce privește prostituția, în jur de 90% dintre fetele pe care le găsim pe străzi sunt românce”, a declarat Alessandro Fiscarelli pentru România TV.
„Sunt unele fete care ajung singure aici, sunt foarte puține. Ele sunt cele care plătesc o taxă pentru locul pe care-l ocupă pe stradă. Fetele astea sunt subordonate unor clanuri de albanezi, care muncesc împreună cu unele clanuri din România. Majoritatea sunt de etnie romă. Sunt puține fetele care vin de bunăvoie aici, majoritatea sunt răpite din România, altele vin aici cu false promisiuni. Ajung aici și li se promite o viață bună, mulți bani. Unele dintre ele nu au bani nici să plătească nici măcar biletul de avion. Sunt și cazuri în care familiile le vând pe fete, persoane care își dau fetele în contul unor datorii la clanuri. Sunt cazuri în care clanurile le opresc fetelor documentele până își plătesc datoriile. Este si o altă problemă că multe fete, în timp ce muncesc pe stradă, înțeleg că niciodată nu ajung să plătească această datorie”, a mai spus fostul inspector de poliţie.
Alessandro Fiscarelli s-a referit şi la cazul Caracal, după ce a aflat că Gheorghe Dincă a lucrat în zona Bari: „Mafia din sudul Italiei este strictă, are unele reguli. Dacă nu colaborezi cu ei nu poți munci în zona respectivă. Românii și albanezii care sunt în zonă plătesc cu siguranță o taxă. Neapărat plătesc, iar majoritatea fetelor care sunt în zonă sunt din estul Europei, preponderent din România, Bulgaria și câteva din Albania. Aceste clanuri românești nu pot desfășura nicio activitate fără acceptul mafiei. Cu siguranță mafia italiană primește un procent din încasările lor”.
„Îmi aduc aminte că în urmă cu 7 ani, s-a vorbit chiar și la știri la nivel național, procurorii interceptaseră telefoanele unui clan de români, în care un român din Italia îi transmitea unui alt român, din România, să vină în Italia pentru că aici poate face ce vrea și nu va merge la închisoare. Îi spunea că aici e foarte greu să ajungi la închisoare”, a mai spus Alessandro Fiscarelli la România TV.