Alex Bogdan, despre dependența de jocuri de noroc. Celebrul actor a învins cu greu acest viciu: „Trebuia să accept că am produs cea mai mare dezamăgire familiei”

Alex Bogdan a vorbit despre un episod sumbru din viața sa pe care îl regretă și acum. Celebrul actor a fost dependent de jocurile de noroc, pe când avea doar 20 de ani.
Alina Costache
31 iul. 2023, 17:32
Alex Bogdan, despre dependența de jocuri de noroc. Celebrul actor a învins cu greu acest viciu: „Trebuia să accept că am produs cea mai mare dezamăgire familiei”
Alex Bogdan a vorbit despre dependența de jocuri de noroc

Prezent în podcastul lui Mihai Morar, Alex Bogdan a vorbit despre drama cumplită prin care a trecut, la 20 de ani, din cauza jocurilor de noroc. Artistul a dezvoltat o adevărată dependență pe care o regretă până și în ziua de azi. Acum, actorul pune la zid aceste servicii, menționând că nimeni nu vorbește despre așa ceva, fiind una dintre cele mai mari „pandemii” care există, efectele sale fiind devastatoare.

Chiar dacă se simțea vinovat pentru ce făcea, actorul povestește că nu se putea opri și, din propria experiență, spune că fenomenul va avea efecte groaznice asupra României.

„Cred că știam într-un fel ce dezamăgire sunt. Trebuia, de fapt, să accept că am produs cea mai mare dezamăgire familiei, să ajungi în punctul ăla, adică să-ți toci banii. În continuare, eu speram că dacă mai merg o dată poate repar totul că fac rost de toți banii ăia și îi pun acolo e ca și cum, miraculos, nu am făcut nimic.

Eu în continuare mă mai duceam și existau momente în care pierdeam foarte mult, tot acolo îi și făceam banii ăia și devenea tot cazinoul salvarea. Și tot te ține în spirala aia. Este îngrozitor și efectele vor fi resimțite cât de curând în societatea românească. Este cea mai mare pandemie cu adevărat, în adevăratul sens al cuvântului, o pandemie tăcută, care efectiv, în momentul ăsta își face efectul”, a declarat Alex Bogdan.

Citește și: Alex Bogdan, dezvăluiri şocante despre patima care l-a mistuit timp de 9 ani: „Am fost dependent de jocuri de noroc. Am pierdut 150.000 de euro. Un apartament”

Artistul e de părere că autoritățile sau societatea nu acționează în niciun fel pentru a restrânge aceste servicii care pun în pericol tot mai mulți români.

„Mi se pare absurd că nu există…că nu se discută despre lucrurile astea. Sunt mai mult de sute de mii de români și vor fi din ce în ce mai mulți pentru că nu e ca și cum simți că se îngrădesc aceste cazinouri. Te uiți stânga-dreapta, vezi cazinouri, a mai punctat vedeta”, a punctat actorul.

În ciuda dependenței sale, familia a rămas alături de el, actorul având o relație foarte bună cu părinții. Acesta a mai precizat că nu au existat motive care să îl împingă spre patima jocurilor de noroc.

„Cu părinții eram super, cu mama foarte ok, am trăit și am avut parte de tot ce n-ar trebui să declanșeze în tine un imbold să mergi să joci la jocuri de noroc. Erau super ok, de aia zic că problema asta e a tuturor categoriilor sociale, nu e că-s unii de la țară, nu. Oameni ca mine, ca tine, sunt foarte mulți de care nimeni nu știe. Cei care au avut curaj și mi-au scris…să te prefaci în fiecare zi, să te prefaci că n-ai o problemă, e foarte greu să trăiești cu așa ceva. Câți sunt acum care fac asta chiar acum și nu știe nimeni”, a povestit Alex Bogdan.

Actorul povestește că și-a pierdut prientenii din cazua viciului pe care îl avea, având perioade când împrumuta bani de la oricine pentru a-i băga la aparate.

„Eram singur în perioada aia, nu pot să-ți spun că m-am dus la jocuri că sufeream, nu asta m-a dus acolo. Există și cazuri în care orice ar fi nu este un popas în care tu să poți să mergi și să te încarci. Nicio scuză nu justifică intrarea ta în sălile de jocuri de noroc. Am pierdut prieteni prin această experiență. Devii un om solitar care are motivație doar să facă rost de bani pentru a se întoarce acolo, la jocuri. Am avut o perioadă în care m-am împrumutat în stânga și dreapta.

Păi, cine mai stă la discuții cu tine? Unde te vedeam, dacă mă întâlneam cu oameni pe care îi cunoșteam atunci și mă făceam plăcut, nu prima zi, dar a doua, ceream bani. Am fost la o nuntă în Iași a unor colegi actori de acolo. M-am împrietenit cu nașul lor care era din Ploiești, era doctor, avea bani, cu clinici private. Eram în fierbere, în 2011, m-am împrietenit cu el și m-am îmbătat cu el. La un moment dat i-am cerut 2000 de lei și mi-a dat. Bani pe care i-am returnat cinci ani mai târziu”, a mai povestit actorul.

Citește și: Alex Bogdan a strigat „Sunt celebru, scoate-mă de aici”: „Mă duc acasă, îi pun inelul pe deget iubitei mele”

Artistul a explicat că, oricât de rațional încerci să fii atunci când dependența se instalează, e greu să o depășești, devenind un cerc vicios în care încerci să regâștigi ceea ce ai pierdut. Însă, lucrul pe care nimeni nu ți-l mai poate oferi înapoi sunt anii de viață pierduți la aparate.

„Pot să zic că conștient că la un moment dat parcă intra altcineva la butoane în creierul meu. Efectiv e de parcă ai fi posedat. efectiv te adoarme, conștient, te adoarme monstrul ăla. Tu încerci să lupți cu logica, nu vrei să mergi la cazino că știi prin ce treci și încerci puțin, dar monstrul e atât de puternic încât te asigură că va fi bine de data asta, că o să fie bine, că vei recupera tot, deși nu ai cum să recuperezi tot că așa e de fiecare dată. E un cerc vicios.Când mă gândesc prin ce am trecut mi se face scârbă de mine. E un puternic sentiment de scârbă față de mine, că am putut face așa ceva mie, familiei mele. Am pierdut ani din viață”, a concluzionat actorul.

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Dacia va da o adevărată lovitură pe piața auto europeană cu cea mai mare și mai scumpă mașină construită vreodată de uzina din România. Modelul care va face ravagii printre șoferi
Capital.ro
Se SCHIMBĂ buletinele. Statul român dă termen 15 zile. Lege valabilă pentru absolut toți
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
S-a aflat acum! Motivul pentru care unii pensionari au primit pensii mai mici decât ar fi trebuit
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Nicolae Ceaușescu a stabilit un record mondial imposibil de bătut, dar a trișat. De unde a „importat” metoda
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse. Acestea se luptă între viață și moarte
Capital.ro
Românii trebuie să dea banii înapoi. Este obligatoriu să plătești. ANAF nu mai iartă pe nimeni
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Postul Nașterii Domnului începe pe 14 noiembrie
MediaFlux
PENSIILE MICI NU CRESC! Simona BUCURA OPRESCU a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...