Cazul fetelor dispărute din Caracal ia amploare. Alexandru Cumpănaşu a răbufnit pe Facebook: „Nişte nemernici!”
Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, mărturiseşte într-o postare pe Facebook că regretă că a susținut într-o perioadă „spectacolul unor procurori” şi că prin puterea dată multora din parchet, interne sau servicii, s-a ajuns la „o hartă a clanurilor și mai mare și mai bine organizată”. „Am avut și am un sentiment de vinovăție pentru că din convingere am susținut într-o perioada spectacolul unor procurori, convins fiind că România trebuie curățată de ticăloșii care ne-au jefuit. Nu le-am pus la îndoială profesionalismul și motivațiile și reiese acum că am greșit. Chiar dacă am avut o atitudine echilibrată și nu radical pozitivă, nu pot să mă exclud dintre cei care le-au dat credibilitatea și puterea cu care au hărțuit și batjocorit la ordin”, a mărturisit Cumpănaşu pe Facebook.
El a adăugat că regretă că a contribuit la întărirea unor instituţii care au pactizat cu interlopii.
„Constat că din efortul de a întări acele instituții am ajuns să întăresc CLANURI din instituții care sub aparența principiilor au pactizat cu interlopii până la protejarea criminalilor și nemernicilor care ne-au răpit și omorât copii!!! M-am trezit târziu? DA. Prea târziu? ÎN MOD CERT, NU. Avem puterea să măturăm instituții întregi dacă eșuează, nu să le cocolosim!”, a mai scris Cumpănaşu.
Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României a mai scris că, dacă nu ar fi fost unchiul Alexandrei, acest caz ar fi trecut neobservat, ca şi „zeci de mii de situaţii similare”.
„Păi dacă m-ați descoperit voi acum lighioanelor ca unchi al îngerului nostru Alexandra, mai puteam să ajung până aici cu presiunea publică și nu numai?! NU. Sfârşea totul ca în situația Melencu și zeci de mii de situații similare în care NIMENI nu i-a auzit și nu a știut batjocura și nesimțirea unor procurori, polițiști, judecători corupți, indolenți, nepăsători, profitori și unii ei înșiși interlopi”, este concluzia lui Alexandru Cumpănaşu.