Alexandru Cumpănaşu prezintă bâlbâiala autorităţilor după apelul Alexandrei la 112. Documentul care aruncă în aer ancheta de la Caracal

Alexandru Cumpănaşu a publicat, pe Facebook, o copie a raportului integral preliminar al unei institutii publice cu privire la cercetarea din primele zile cu privire la intervenţia autoritaţilor în cazul Alexandrei Măceşanu. Cumpănaşu, care este şi unchiul Alexandrei, a susţinut că doi politicieni de la partide adverse au cerut public "sa nu mi se mai permita sa vorbesc public" despre cazul fetei.
Alina Andrei
15 aug. 2019, 09:57
Alexandru Cumpănaşu prezintă bâlbâiala autorităţilor după apelul Alexandrei la 112. Documentul care aruncă în aer ancheta de la Caracal

Unchiul Alexandrei Măceşanu a publicat şi copii ale raportului preliminar „cu privire la cercetarea din primele zile cu privire la (lipsa) de interventie a autoritatilor pentru salvarea Alexandrei”. 

Alexandru Cumpănaşu a dezvăluit că dosarul penal privind dispariţia Alexandrei Măceşanu a fost deschis abia după ce procurorul DIICOT Craiova care se ocupa de cazul dispariţiei Luizei Melencu a aflat de la televizor despre dispariţia Alexandrei şi l-a sunat pe procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, spunându-i că are suspiciunea că cele două dispariţii au o legătură, şi nu după ce Alexandra a sunat la 112 şi a anunţat că a fost răpită, violată şi este sechestrată.

Potrivit aceluiași document, procurorul Popescu de la parchetul de pe lîngă Judecătoria Caracal a luat legătura cu ofițerul de poliție de la Direcția Operațiuni Speciale Craiova, caruia i-a transmis cele trei numere de telefon indicate de politistul care a preluat plângerea parinţilor Alexandrei și a transmis ordonanța și la Biroul Operațiuni Speciale Slatina.

„Ofițerul de poliție a adus la cunoștință procurorului că autoturismele dotate cu echipamentele de localizare și supraveghere, două la număr, sunt pe teren, una în Craiova, iar a doua în București, fiind implicate în alte acțiuni care reclamau urgențe”, se mai arată în raport.

La scurt timp, procurorul a fost informat că numerele de telefon indicate (între care și cel de pe care a fost sunată mama Alexandrei de o persoană care s-a recomandat ginerele ei) nu mai sunt active.

La 21.11, tot 25 iulie, procurorul Cătălin Zăvoianu de data aceasta a contactat ofițerul de poliție, care a transmis că, în continuare, cele trei numere de telefon nu sunt active, de aceea nu pot fi localizate.

„În jurul orei 01.00 Compartamentul Operațiuni Speciale a precizat că, din verificările efectuate, a rezultat că numărul de telefon de la care minora Măceșanu Alexandra Mihaela a apelat serviciul 112 a efectuat un apel în luna mai 2019 către numărul de telefon (…) înregistrat pe numele Dincă Gheorghe. În baza acestor date, procurorul Popescu Cristian Ovidiu a emis o ordonanță provizorie prin care a dispus interceptarea și localizarea telefonului sus-menționat pe o perioadă de 48 de ore”, mai spune documentul.

De asemenea, raportul arată că anchetatorii știau încă din noaptea de 25 iulie, ora 01.00, că telefonul de pe care Alexandra a sunat la 112 efectuase în luna mai 2019 un apel către numărul lui Gheorghe Dincă. Perchezițiile au început în dimineața zilei de 26 iulie.

„Fiind desemnat să supravegheze cercetările, prin ordonanța provizorie din 25 iulie 2019, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a dispus autorizarea pe o durată de 48 de ore, respectiv de la data 25.07.2019, ora 16:00 până la data de 27.07.2019, ora 16:00 a interceptării convorbirilor telefonice purtate pe 3 numere de telefon aparținând numitei Măceșanu Alexandra Mihaela, localizarea telefoanelor mobile (respectiv telefonul de pe care s-a apelat serviciul 112, telefonul de pe care a fost apelată mama victimei și telefonul victimei), a cartelelor telefonice inclusiv supravegherea video, audio sau prin fotografiere a locațiilor identificate în urma exploatării ordonanței provizorii”, se arată în raportul publicat de Alexandru Cumpănașu.

Raport oficial în cazul Caracal: Dosarul penal în cazul Alexandra, deschis abia după ce un procuror a aflat de la televizor despre caz

De asemenea, potrivit raportului polițiștii și procurorii au decis de COMUN ACORD să nu intre în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00. 

De asemenea, Alexandru Cumpănaşu a susţinut că doi politicieni de la partide adverse au cerut public „sa nu mi se mai permita sa vorbesc public” despre cazul fetei.

„Dinspre toate zonele de putere ale statului sunt presat sa renunt la aparitii publice si dezvaluiri a neputintei unor institutii in a apara viata copiilor nostri!. Cel putin in judetul Olt. Ieri, 2 politicieni de la partide adverse au cerut public sa nu mi se mai permita sa vorbesc public. Am verificat cu conducerea celor doua partide importante si niciunul nu a avut (spun ei) acordul conducerii partidelor. Devine totusi dubios ca 2 reprezentanti ai celor mai mari partide din Romania au cerut asa ceva. Oare de ce? Dvs ce credeti? Considerati ca trebuie continuata aceasta lupta pt adevar si pt copii nostri care aproape m-a secatuit fizic si psihic? Si aproape mi a distrus viata familiala?”, a scris Alexandru Cumpănaşu. 

DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Spynews
Mihai Leu, transportat de urgență la spital. Fostul campion e în stare critică la Terapie Intensivă. A fost adus la Spitalul Fundeni cu elicopterul
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Cât costă o vacanță în Grecia la finalul primăverii. Prețurile sunt mai mici, iar temperaturile numai bune pentru baie
Capital.ro
Taxa obligatorie pentru șoferi. Decizia care se aplică de azi, 29 aprilie, ora 23:30
Playtech.ro
Orașul din România care schimbă taxa pentru turiști. Ce sumă vor scoate din buzunar vizitatorii pentru o vacanță acolo, indiferent de durată
DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Adevarul
Mihai Leu, în stare critică. Fostul mare pugilist a fost adus cu elicopterul la București
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Mihai Mitoșeru, primele declarații despre noua iubită! Este prima relație oficială după divorț
Evz.ro
Întreruperi de curent în Capitală, după pana imensă din Spania
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Românii din acest oraș sunt sfătuiți să evite apa de la robinet! Primarul a făcut anunțul
Cancan.ro
Ce a făcut angajata unui fast-food din Plaza România, după ce a aflat că Piedone face controale în zonă. Șeful ANPC a prins-o în fapt!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se reia turul II în România? Anunțul venit azi, 29 aprilie: Neconstituțională și abuzivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Cum a arătat prima dezbatere electorală între candidați. Crin Antonescu, Nicușor Dan și Elena Lasconi, atacuri politice și replici tăioase! George Simion a părăsit sala după doar câteva minute
Schimbare de ultimă oră pentru toți pensionarii. Anunțul a venit chiar acum, se dă totul peste cap
MediaFlux
Vești proaste pentru pensionari. Ce spun ministrul Muncii și cel al Finanțelor despre creșterile de pensii și recalcularea lor
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Un nou SUV poate fi comandat în România, începând de azi. Ce preţ are faţă de Dacia Bigster