Alexandru Nazare crede că a fost demis pentru că nu l-a susţinut pe Florin Cîţu la şefia PNL. „I-am spus că nu pot participa. Este posibil să fie motivul”

Alexandru Nazare, ministru demis al Finanţelor, a declarat că nu a mai avut nicio discuţie faţă în faţă cu premierul Florin Cîţu de la începutul lunii martie, cu excepţia şedinţelor de Guvern.
Filip Stan
08 iul. 2021, 23:20
Alexandru Nazare crede că a fost demis pentru că nu l-a susţinut pe Florin Cîţu la şefia PNL.

Alexandru Nazare a dezvăluit faptul că a primit un telefon în urmă cu două zile de la Florin Cîţu, moment în care premierul i-a cerut demisia.

„Am primit un telefon de la premier marţi. M-am bucurat foarte mult că am ocazia să discutăm faţă în faţă, pentru că din primele zile ale lunii martie nu am mai avut această ocazie. Am încercat, am comunicat, am transmis adrese, am încercat să găsesc alte căi. Am fost la discuţie, premierul mi-a solicitat demisia, am încercat să prezint rezultatele pentru care cred că activitatea ministerului este bună, indicatorii macroeconomici şi faptul că din toate punctele de vedere activitatea ministerului nu ar reclama o astfel de decizie.

Premierul mi-a spus că nu am alte opţiuni, demisie sau remaniere. Aceasta a fost discuţia. Mi-am dat seama că nu am cum să iau o decizie pentru că a doua zi pregăteam emisiunea de eurobonduri. Premierul şi în cursul zilei de ieri mi-a dat mesaje că aştepta demisia. După care i-am dat un mesaj în care i-am spus că nu am niciun motiv să-mi dau demisia, mai ales că domnia sa în fiecare conferinţă a lăudat activitatea noastră”, a declarat Alexandru Nazare la Antena 3, conform Ştiripesurse.

Ministrul demis al Finanţelor a dat de înţeles că a primit unele semnale legate de remaniere încă din luna mai.

„Pe 21 mai au apărut pe surse semnale că o să-mi fie cerută remanierea. Am avut o discuţie cu premierul, ne-am întâlnit în lift şi mi-a spus că nu, să nu cred aşa ceva. La coaliţie am spus că dacă sunt probleme, dacă sunt lucruri pe care pot să le îndrept, sunt dispus să discutăm”, a explicat Nazare, conform sursei citate.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Mihai Tudose aruncă bomba despre motivul demiterii lui Alexandru Nazare. „Nu a vrut să facă ce i-a trasat Cîţu, în sensul de a da bani doar primarilor PNL. E bătaie pe ciolan”

Alexandru Nazare crede că a fost demis pentru că nu l-a susţinut pe Florin Cîţu la şefia PNL. „I-am spus că prefer să am o poziţie de neutralitate”

Alexandru Nazare dezvăluie şi că l-a refuzat pe Cîţu când premierul i-a cerut să-l susţină public în campania din PNL.

„Am primit un telefon pe 27 mai, înainte de prezentarea candidaturii premierului la preşedinţia PNL. M-a invitat să particip la eveniment. Am cântărit foarte bine. Era exact săptămâna în care apărusele sursele cu remanierea. I-am spus premierului că prefer să am o poziţie de neutralitate şi prefer să nu implic ministerul în lupta politică din partid. Consider că un astfel de mesaj transmis de PNL este o atitudine înţeleaptă. I-am urat succes în acest demers, dar i-am spus că nu pot participa. Este posibil să fie motivul. Coroborez şi cu discuţia de azi, când mi-a spus că nu este vorba despre rezultate, ci de echipă”, a mai declarat Nazare.

De asemenea, Alexandru Nazare a mărturisit că se aştepta să existe o evaluare în PNL deoarece, din punctul său de vedere, „e o chestiune de respect faţă de partid”.

Citeşte şi: Adrian Năstase, previziuni sumbre despre prezidențialele din 2024: „Nu ştiu dacă românii vor avea un candidat. Vom vedea marile puteri europene ce candidaţi îşi vor alege”
 

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'