Oficialul MS susține că perspectivele pentru august și începutul toamnei, pe fondul evoluției valului 6, sunt optimiste. În plus, Rafila a anunțat ce proiecte urmează să fie implementate de ministerul pe care-l conduce, în următoarele săptămâni.
„Prefer să dea alţii note, nu pot să fiu obiectiv, sunt subiectiv şi nu aş putea să dau eu o nouă. Totuşi, trebuie să fac nişte menţiuni şi nu pot să nu menţionez că am reuşit să gestionăm satisfăcător valul al cincilea al pandemiei şi cred că valul al şaselea şi sunt semne că lucrurile merg într-o direcţie favorabilă.
Am reuşit să ne atingem absolut toate ţintele pe celebrul PNRR, în ciuda scepticismului unora, am lansat ghidurile aplicantului în mai multe domenii, suntem aproape de finalizarea Hotărârii de Guvern care stabileşte criteriile de alegere a spitalelor care urmează să fie construite sau reabilitate complet şi, de asemenea, am elaborat strategia de resurse umane în domeniul sănătăţii.
Am o anumită satisfacţie, că în valul al cincilea de pandemie am reuşit să reducem de patru ori numărul deceselor, mult mai mult decât diferenţa între patogenitatea tulpinii Delta, care a fost în toamnă-iarnă, şi patogenitatea tulpinii Omicron”, a declarat Rafila.
Față de perioada Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, la Ministerul Sănătății a fost pusă pe picioare o structură bine închegată, formată din experți în domeniu, responsabili de gestionarea crizei COVID, susține Alexandru Rafila. Acest lucru a făcut diferența, crede deputatul PSD.
„Am lucrat într-un colectiv de profesionişti, cred că asta a fost marea diferenţă faţă de perioadele anterioare şi am reuşit acest lucru pentru că am mutat greutatea de pe spitale, pe ambulatorii.
Am testat de două ori mai mult în valul al cincilea, decât în valul precedent, ceea ce a dus la un control mai bun al pandemiei”, a adăugat Alexandru Rafila, în interviul oferit pentru Digi24.