Alexandru Rafila atrage atenţia: Trebuie să ajungem la 100.000 de vaccinări pe zi ca să ne putem atinge obiectivul

Reprezentantul României la OMS a făcut noi precizări despredespre vaccinare şi modul în care trebuie făcută pentru a imuniza peste 60% din populaţie în cel mai scurt timp.
Alina Costache
26 ian. 2021, 08:15
Alexandru Rafila atrage atenţia: Trebuie să ajungem la 100.000 de vaccinări pe zi ca să ne putem atinge obiectivul

Alexandru Rafila atrage atenţia. Acesta a subliniat faptul că este necesar să se ajungă la peste 100.000 de vaccinări zilnic, care includ ambele doze de vaccinare, pentru a atinge obiectivul de imunizare de peste 60% până la sfârşitul lunii septembrie.

Alexandru Rafila atrage atenţia. Câţi români trebuie imunizaţi ca să avem succes cu campania de vaccinare

Vaccinarea este dimensionată la resursele de vaccin şi organizatorice de care România dispune în acest moment, a relatat Rafila, la Digi24.

Acesta atrage atenţia asupra faptului că oamenii vor începe să dorească să se vaccineze numai în momentul în care se va face o informare corectă şi conctetă, pe care o consideră totodată cheia succesului în această campanie.

Alexandru Rafila declară că atingerea targetului de peste 100.000 de vaccinări pe zi ar fi posibilă dacă pe piată vor apărea mai multe vaccinuri. Unul dintre rolurile esenţiale îl vor avea medicii de familie. Noul vaccin de la AstraZeneca va fi făcut chiar în cabinetele medicilor de familie, fapt ce va ajuta la imunizarea mult mai rapidă a populaţiei, dispunând de 11.000 de centre de vaccinare în plus. Profesorul vorbeşte şi despre faptul că este foarte important ca medicii de familie să informeze corect si complet oamenii care se află pe listele acestora.

„Şi nu ne referim neapărat la persoane cu boli cronice, ne referim şi la persoane care nu se încadrează în categoriile prioritare, deci restul de 5-6 milioane de persoane, care nu sunt prioritare. Noi avem peste 6 milioane de „prioritari”, cei din categoria a treia sunt mai puţini deja decât cei de categoria a doua şi depinde foarte mult aderenţa la vaccinare de informaţiile pe care le pot accesa şi atenţie, nu numai pe internet.

Mediul rural şi în special persoanele vârstnice nu accesează aceste forme de informare şi se adresează autorităţilor locale, medicului de familie, asistentei medicale din cabinetul medicului de familie şi ei trebuie să fie vectorii. Efortul de educare şi de mobilizare al lor cred că este cheia succesului”, a punctat Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Alexandru Rafila critică gafele în ceea ce priveşte campania de vaccinare. „Nu s-a făcut niciun fel de prioritizare. Sunt câteva lucruri foarte îngrijorătoare”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...