Alexandru Rafila, despre campania în care oamenii sunt încurajaţi să nu poarte mască: E un mesaj subversiv

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre filmuleţul care circulă pe reţelele de socializare, prin care se încurajează nepurtarea măștii de protecție.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 19:52
Alexandru Rafila, despre campania în care oamenii sunt încurajaţi să nu poarte mască: E un mesaj subversiv

„E un mesaj subversiv, are și o finalitate, pierderea controlului în zona de sănătate publică. Cred că avem de lucrat la construirea unor mesaje care să ajungă la oameni, care trebuie să înțeleagă că ei sunt parte din controlul acestei boli. Este genul de mesaj care face propagandă unui tip de mesaj, să fii la modă fără mască. În spatele acestui mesaj este și ruperea de generații”, a precizat Alexandru Rafila.

De asemenea Alexandru Rafila a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de infecție cu coronavirus din România. Acesta a menționat că dacă se ajunge la un grad de ocupare de 70 la sută în secțiile de terapie intensivă va reprezenta o problemă și va pune sistemul în pericol

„Creșterea evidentă a numărului de cazuri a fost pe 15 iunie. Toată discuția legată de transmisibilitate a căzut în ceea ce privește scăderile numărului de cazuri la temperaturi mari. Sper să nu ajungem la o dublare, triplare a numărului de cazuri. Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de terapie intensivă. Avem 2.600 de paturi, din care jumătate sunt cu echipamente de respirație asistată. Când ajungi la un grad de ocupare de 70 la sută, devine o problemă și poate pune sistemul în pericol”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeşte şi Declaraţiile profesorului Alexandru Rafila: „Asimptomaticii sunt sursa infectărilor”