Alexandru Rafila a declarat marţi seară că recomandă doza „booster” mai ales persoanelor care se încadrează în categoriile vulnerabile, cum sunt seniorii sau cei ce suferă de boli cronice.
Ministrul Sănătăţii a spus că înainte de a se vaccina cu două doze a trecut prin boală. „Punem prea multă pasiune pe astfel de subiecte”, a declarat Rafila, marţi seara, la Aleph News.
Vaccinare anti-COVID, studiu: Pfizer oferă protecţie de 70% împotriva spitalizării, după infectarea cu varianta Omicron
Ministrul Alexandru Rafila a fost întrebat dacă va face doza 3 a vaccinului. „Dacă trebuie să circul în spaţiul comunitar”, a răspuns Rafila.
Ministrul Sănătăţii a explicat că doza 3 nu reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor. „Nu am nicio problemă să fac o doză suplimentară pentru ca nu se întâmplă absolut nimic”, a adăugat ministrul Sănătăţii.
Până în prezent, în România au fost confirmate opt cazuri de infectare cu varianta Omicron, dar ministrul Rafila a declarat că aceasta nu este mai periculoasă decât cele anterioare, ci doar mai contagioasă.
„Formele de boală sunt absolut banale, la unul dintre ei nici măcar nu au apărut simptomele”, a precizat Rafila.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, urmează să prezinte, miercuri, în şedinţa de Guvern, elemente ce ţin de proiectul de lege pe care l-a anunţat privind introducerea obligativităţii certificatului Stop COVID la locul de muncă, au precizat surse guvernamentale.
Potrivit acestora, la solicitarea premierului Nicolae Ciucă, ministrul Rafila va aduce clarificări pe marginea mai multor aspecte ale proiectului cu scopul de a se stabili impactul bugetar al măsurii, inclusiv privind voucherele electronice în baza cărora angajaţii nevaccinaţi vor beneficia de teste COVID gratuite pentru perioada de timp care va fi stabilită.
Ministrul Sănătăţii,Alexandru Rafila a propus, ca fiecare cetăţean ar trebui să beneficieze de un voucher pentru 15 testări care să fie valabile în termen de 2 – 3 luni de zile, urmând ca mai multe aspecte să fie clarificate în urma şedinţei.