Alexandru Rafila, despre restricţii: „Trebuie să evităm să discriminăm oamenii pe baza vaccinării”

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre campania de vaccinare şi despre posibilele restricții care ar putea fi impuse şi în România pentru cei nevaccinați.
Daniel Spătaru
25 iul. 2021, 22:33
Alexandru Rafila, despre restricţii:

Alexandru Rafila a precizat că nu avem foarte multe soluții sau soluții diferite față de cele utilizate în alte țări din Uniunea Europeană pentru a ne asigura că nu vom avea probleme la toamnă, legate de valul patru al pandemiei.

„În aceste condiții în mod evident trebuie foarte strict monitorizată circulația tulpinilor în România și eventualele focare trebuie rapid puse sub control. În perioada următoare, probabil, această creștere moderată, inițială va fi mai puțin comunitară și mai mult concentrată în focare pe de o parte. Pe de cealaltă parte campania de vaccinare este cea care oferă siguranță.

Cazurile grave, spitalizarea și decesele sunt evitate la persoanele care sunt vaccinate. Atunci în mod evident vaccinarea este răspunsul. Din păcate, noi avem o acoperire vaccinare redusă și chiar dacă am corobora acoperirea vaccinală cu persoane care s-au imunizat prin trecerea prin boală cu siguranță că nu depășim 50% față de alte țări care au răspuns imun generat de boală și de vaccinare mult mai mare.

Din cauza asta eu am anumite rezerve și cred că cel mai important lucru ar fi să încercăm să ne convingem concetățenii că mai avem câteva săptămâni la dispoziție încât acoperirea vaccinală să se apropie de cea din țările din Uniunea Europeană.

Noi suntem pe ultimul loc și, din nefericire, succesul campaniei de vaccinare a fost extrem de limitat şi în momentul de față putem chiar să discutăm de un eșec pentru că în fiecare zi se vaccinează undeva între 5 și 10 mii de persoane. Este foarte puțin”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Citeşte şi Alexandru Rafila avertizează cu privire la vacanţele în Grecia. „De săptămâna viitoare ţara va intra în scenariul roşu, iar copiii sub 12 ani vor intra în carantină la revenirea în România”

Întrebat cum vede deciziile luate de alte state europene de a limita accesul  în locuri precum cinematografe teatre și restaurante dacă nu prezinți certificatul de vaccinare, Alexandru Rafila a spus: „Trebuie să evităm să discriminăm oamenii pe baza vaccinării pentru că vaccinarea trebuie să fie voluntară, oamenii trebuie să înțeleagă utilitatea vaccinării. Mie mi se pare că a împărți lumea în vaccinaţi şi nevaccinați  nu este un lucru bun pentru că generează frustrări, inechități și discriminarea să știți că nu este încurajată.

Organizația Mondială a Sănătății tot timpul a menționat acest lucru pentru că nu trebuie să faci discriminare între cei vaccinaţi şi nevaccinați, trebuie însă să faci o campanie de informare țintită pentru fiecare categorie socială. Ori lucru ăsta nu pre s-a întâmplat. Adică nu poţi să compensezi incapacitatea guvernului de a face campanie de informare de bună calitate și de a convinge lumea să se vaccineze cu măsuri punitive”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citeşte şi Alexandru Rafila: Ne îndreptăm spre ratarea tuturor ţintelor legate de vaccinare

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!